Berta Sándor

USA-n kívüli szervereken tárolná az adatokat a Microsoft

A redmondi konszern az NSA-botrány okán azt tervezi, hogy ügyfelei az Amerikai Egyesült Államokon kívüli számítógépközpontokban is tárolhatnák adataikat.



Ezt Brad Smith, a Microsoft vezető jogásza nyilatkozta. A menedzser közölte, hogy szükség van erre a lépésre, miután fény derült az Amerikai Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Hivatala (NSA) megfigyelési botrányára. Smith hozzátette: az embereknek tudniuk kellene, hogy mikor tartoznak az adataik más országok törvényeinek hatálya alá és mikor férhetnek hozzájuk ezeknek az államoknak a hatóságai. Emellett a felhasználóknak lehetőséget kell adni arra, hogy eldönthessék: hol tárolják az információikat.

Az egész IT-ágazat aggódik amiatt, hogy a botrány miatt a külföldiek kevésbé bíznak az amerikai online szolgáltatásokban. Smith éppen ezért azt javasolta az Amerikai Egyesült Államoknak és az Európai Uniónak, hogy kössenek egy olyan nemzetközi megállapodást, amelyben egymást kölcsönösen arról biztosítják, hogy a területeiken nem fogják kikémlelni a technológiai cégekkel kapcsolatos adatokat.

A 2001. szeptember 11. óta hatályban lévő Patriot Act nem nyújt védelmet az NSA akcióival szemben, vagyis hiába helyezi el valaki külföldi szervereken az adatait, azokhoz az NSA ugyanígy hozzáférhet. Chris Soghoian, az ACLU adatvédelmi szakértője ezzel kapcsolatban kifejtette: annál, hogy hol vannak az információk, sokkal fontosabb az, hogy a rendszergazdák hol ülnek és ott kik adhatnak nekik utasításokat. Egészen addig, amíg egy cég jelen van az USA-ban, az adatok veszélyben forognak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #4
    http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/az_irogep_visszater_hogy_megmentse_a_titoktartast
  • CairoJack #3
    Pontosan. Űber kamu az egész. Amit valaha is ráteszel a netre, az többé nem a tiéd, hacsak nem tudod úgy kódolni, hogy ne tudják feltörni. De ezt átlagember nem tudja megtenni, mert nincs, nem lehet a birtokában olyan szoftver, amihez nincs backdoorjuk.

    Ami fontos, tartástok távol a nettől, és kész. Az van biztonságban. Minden más csak ordas kamu.
  • lamer the true #2
    Így van. Amíg a főnököt a fekete öltönyösök megdolgozhatják, addig tökmindegy hol van a szerver. Elég hozzá egy hozzáférés és kezdődhet a móka.
  • Tetsuo #1
    Az egész kamu, csak marketing. Az utolsó bekezdés a lényeg.