Berta Sándor

2015 áprilisában érkezhet a Windows 9

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a jövő tavasszal megjelenő frissítés valójában a legújabb Windows operációs rendszer lesz.

Paul Thurrott Windows-szakértő oldalán arról írt, hogy a redmondi konszern 2015 áprilisában akarja piacra dobni a Windows új verzióját. Az új operációs rendszer neve Windows 9 lesz. A társaság ezt az idén áprilisban rendezendő BUILD 2014 fejlesztői konferencián jelentheti be és itt mutathatja be azt is, hogy miként képzeli el a Windows 8.1, a Windows Phone és az Xbox jövőjét.

Thurrott szerint a Threshold nevű változat több lesz egy egyszerű frissítésnél, ezért sem véletlen az új verziószám. A Windows 9 név egyúttal azt is jelzi, hogy a vállalat végérvényesen lezárja a Windows 8 és 8.1 fémjelezte korszakot. A tervezett lépés szimbolizálná a változást. Az is egyre valószínűbb, hogy visszatér a Start menü és a Metro-felületre készített alkalmazások zökkenőmentesen futtathatók lesznek a klasszikus Asztalon is. A Windows 9 az utolsó tervezési szakaszban van, a konkrét fejlesztési munka a BUILD 2014 után kezdődhet el.

A mostani információk alátámasztják a tavaly decemberi híreket. Azt már 2013 december eleje óta tudni lehet, hogy az Xbox One, a Windows 8 alapú PC-k és a Windows Phone operációs rendszerei Threshold név alatt egyesülhetnek. Az új szoftvernek számos előnye lenne: például szabad átjárhatóságot biztosítana a platformok között és alkalmazások is megoszthatóvá válnának. Ezután ismertté vált, hogy a Microsoft számos olyan elemet integrálhat ismét a Threshold operációs rendszerbe, amelyek a Windows 8-ból kimaradtak. Így visszatérhet például a klasszikus Asztal, s opcióként a hagyományos Start-menü is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • [HUN]FaTaL #10
    És?

    Kötelező a legújabb verziót futtatni? Vagy elromlik a számítógép a korábbi windows verziótól?
  • [HUN]FaTaL #9
    Mi a francnak kéne már egy könyvelő gépén több verzió?

    Anyám könyvelő, a mai napig vista van a céges gépén, tök fölösleges újabbra váltani, majd géppel együtt cserélik.
  • Narxis #8
    Épp ezaz hogy ma már 3 évente okostelefont és tabletet cserélnek nem PC-t és notebookot.
  • zola2000 #7
    Régen nem volt sok? És akkor még két szálon is futott: msdos alapú 9x és az nt.
    Szerintem a három év meg pont jó, a legtöbb ember három évente cserél gépet (mármint jobb helyeken gépet vesznek alkatrészek helyett) kb, szerintem ehhez igazodik a windows kiadása.
  • Narxis #6
    Mert sok.
  • zola2000 #5
    Milyen váltogatósdi? Eddig hogy volt? 1995(win95), 1998(win98), (me/2k?) 2001(xp) 2006(vista) 2009(win7) 2012(win8) 2015(win9) valaki elmagyarázná, hogy most miért sok a 3évenkénti windows megjelenés?
  • AgentKis #4
    Borzalmas, soha nem látott káoszt okoz(ott) a PC világban ez a vindózváltogatósdi! Ezzel annak hanyatlásához maximálisan hozzá is járul!
    Emiatti kicsinyes bosszúból, csak akkor fogok windózfón telefont venni, ha már 75%-os részesedésük lesz... PC-n a 7 nálam az utolsó verziójuk. Pápá win!
  • AgentKis #3
    Miszarmá, hogy nincs válasz lehetőség!!! Visszafejlődés!!!

    MerlinW!
    Munkavégzés szempontjából viszont iszonyatos káoszt jelent. Egy könyvelő gépén egyszerre kell fentlennie több verziónak, hogy a munkáját rendesen elvégezhesse. Ez ma már informatikai szakember nélkül lehetetlen feladat! Hála a microsoftnak, meg az őket követni képtelen állami szerveknek és az általuk elvárt szoftvereknek (java, különböző böngészők, különböző bankok különböző elvárásai, biztonsági hardvereik driverei) nincs olyan konstelláció, hogy 1 vállalkozó, vagy vállalkozás ügyintézése egyetlen gépről elvégezhető legyen. (User jogosultsággal meg depláne! Pedig ez elvárás pl. az AEO tanúsítvány esetében is!)
  • MerlinW #2
    Nincs semmilyen évenkénti nagy javítás. 2010-ben el lett döntve, hogy az OSX és Linux pédáját követve 2 évente adnak ki új disztribúciót. Ez mind anyagilag (nekik), mind fejlődés, mind kreativitás tekintetében előnyös.
  • RAZOR27 #1
    sokáig tartott ez az évenkénti nagy javítás dolog... nesze megint egy új verzió. Külön megmosolyogtam hogy az említésre méltó újítás az h régi ficsőröket raknak vissza... komolyan? meg rájöhetnének már hogy senki nem akar univerzális bullshitet, nem akarok telefont csinálni a gépemből, se fordítva.... ennek úgyérzem megint rossz vége lesz...