MTI

Bestseller lett a Mein Kampf angol nyelvű digitális kiadásaiból

Bestseller lett a Mein Kampf digitális kiadásaiból - állítja Chris Faraone bostoni író és újságíró, aki szerint Adolf Hitler könyve annak köszönheti hirtelen jött népszerűségét, hogy a digitális változatot az érdeklődők anélkül olvashatják iPadjükön, hogy arról bárki tudna.

Faraone a Vocativ.com honlapon számolt be arról, hogy egyedül a nonprofit Internet Archívumról több mint százezren töltötték le a kötet több mint tucatnyi ingyenes angol nyelvű kiadását, miközben az Amazon.com internetes könyváruházban a könyv 99 centért (220 forintért) kapható verziója jelenleg listavezető a propaganda és politikai pszichológia témakörben - olvasható a The Guardianban. Nagy-Britanniában a Mein Kampf e-könyves kiadásához 99 pennnyért (360 forintért) lehet hozzájutni az Amazon.co.uk online áruházban, amelyben az írás szintén a legnépszerűbb választások között szerepel a propaganda, a fasizmus és nácizmus, valamint a politikai tudományok és ideológiai bestsellerek kategóriában.

Faraone cikke szerint az egyik e-könyves változat kiadója, Michael Ford nagyszerűnek nevezte az eladásokat, ugyanakkor elismerte, hogy "erkölcsi dilemmát" jelentene a könyv komolyabb reklámozása, mert úgy érzi olyasmit ajánlana, amivel vissza is lehet élni. Ford úgy fogalmazott: nem propagálta különösebben a könyvet és elhatározta, hogy leginkább olyan érdeklődők körében terjeszti, akiket a valós történelmi és tudományos érdeklődés vezet. A Mein Kampf nyomtatott forgalma elenyésző, Faraone szerint a könyv digitális feltámadása olyasmi, mint ami az olcsó romantikus regényekkel történt, amelyek olvasottsága e-könyves alakban szintén megnőtt. Nyilván senki sem akarja könyvesboltban megvenni, hazavinni, a nappalija polcára tenni, majd vállalni, hogy észreveszik, amint a metrón belemélyed, az e-könyves változattal viszont megteheti, hogy miután végigtanulmányozta, elpakolja egy dokumentumtárba vagy kitörli - elemezte a jelenséget az újságíró.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • obs666 #6
  A Hungarian Satanic Legion véleménye szerint a keresztény emberek bibliája is bestseller a maga nemében. A benne rejlő rengeteg vér és gyilkolás révén méltán érdemelhette volna ki azt ami a náci rendszer és annak vezetői. Ennek ellenére az eredmény kézzel fogható. Milliárdnyi birka módjára irányítható ember, egy vágyálom rabságában.
 • CairoJack #5
  Egyébként atm én is Hajnalpír-t olvasok.
 • CairoJack #4
  Hogy az emberek milyen iszonyatosan hülyék. Én ezt alig bírom elhinni. Bemész egy antikváriumba, készpénzre megveszed a könyvet, soha senki nem tudja meg, hogy ki vagy. Ha kiolvastad, mehet a kukába, vagy elégeted, vagy visszaviszed, és fél áron visszaadod az antikváriumba.

  De neeeeeem... aki retteg attól, hogy rájönnek, hogy Mein Kampf-ot olvas, inkább megveszi a könyvet, egy névre szóló accountra, egy névre szóló hitelkártyával. Mert az aztán baromira anonim.
  Atyaúristen... atomot a világnak, az emberi hülyeség elérte azt a határt, amikor a legjobb, amit tehet az a tömeges öngyilkosság... :(
 • Archenemy #3
  És tudjátok, hogy a jogdíjakat kik kapják? Ert erre csettint a belvárosi bácsi, hogy "ügyes!" :)
 • Sippie #2
  nah retteghetnek tovább a rettegők, ójaj
 • kringo #1
  Én inkább azt olvasom, ami a vezetőre is nagy hatással volt. Sokkal "tartalmasabb".