SG.hu

Frissítette tévéinek szoftverfejlesztői csomagját a Samsung

Olyan alkalmazások is fejleszthetők a segítségével, amelyekkel a lakás különböző háztartási eszközei a TV-ről irányíthatók.

A Samsung Electronics kiadta Smart TV-ihez kapcsolódó szoftverfejlesztő csomagjának 5.0-ás verzióját, az letölthető a Samsung Developers Forum weboldaláról . Ez mindazon eszközöket tartalmazza, amelyek a fejlesztők számára a Smart TV platformon futó alkalmazások létrehozásához szükségesek. A kiadott közlemény szerint az SDK 5.0 és a jelenlegi SDK 4.5 közötti legnagyobb különbség az, hogy a Samsung nagymértékben kibővítette a Smart TV-kkel kompatibilis elektronikai és háztartási eszközök körét, így a fogyasztók a világítást, a klímát vagy a hűtőszekrényt is vezérelhetik majd egy Smart TV alkalmazás segítségével.

Ezentúl az SDK 5.0 már tartalmazza a Web UI Framework-öt is, így a fejlesztők egyszerűbben építhetnek be látványos animációkat és dizájnokat appjaikba. A Samsung az iparág első vállalata, amely PNaCL technológiát használja. Ennek révén a fejlesztők könnyebben hozhatnak létre csúcsminőségű játékokat vagy komplikált videó feldolgozási képességekkel felvértezett egyéb alkalmazásokat. Az SDK 5.0 további újdonságai közé tartozik a továbbfejlesztett Multi Screen - amellyel az appok a tévén és mobileszközön egyszerre futtathatók - és a böngésző alapú IDE, aminek segítségével a TV-re szánt alkalmazások egy egyszerű böngészőből is lefejleszthetők.

“A Samsung Development Forum weboldala lassan a világ legnagyobb tévés alkalmazásfejlesztői közössége lesz," mondta YoungKi Byun, a Samsung szoftverfejlesztési csapatának alelnöke. “A jövőben is nagy hangsúlyt fektetünk szoftverfejlesztő csomagunkra a TV-inken elérhető alkalmazás ökoszisztéma bővítése érdekében."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!