Berta Sándor

Az alaplapok piacán erősítene a Sapphire

Újabb szegmensben növekedhet a harc a vásárlók kegyeiért, miután kiderült, hogy a gyártó a jelenleginél sokkal nagyobb szerepet akar betölteni az alaplapok területén.

A DigiTimes tajvani IT-portál információi alapján a Sapphire a következő években jelentősen megerősítené az alaplapok területén betöltött pozícióját, növelné a piaci részesedését. A hongkongi székhellyel rendelkező cég elsősorban az ázsiai piacokra összpontosítana. A társaság célja az, hogy sikeresen vegye fel a harcot a második vonalba tartozó vetélytársaival. Ebbe a kategóriába tartozik a Micro-Star International (MSI), az ASRock, a Biostar és az Elitegroup Computer Systems (ECS). Ezek a vállalatok - a kiszállított alaplapok számát tekintve - jelentős lemaradásban vannak az Asustek Computer és a Gigabyte Technology alkotta piacvezető duó mögött.

Tehát a társaság nem az Asus vagy a Gigabyte, sokkal inkább az MSI, az ASRock és a többi vetélytársa vásárlóit akarja megnyerni, illetve ezektől a gyártóktól venne el piaci részesedéseket. Mindezt elsősorban különleges termékcsomagok segítségével valósítaná meg, az egyes ajánlatok videokártyákat és alaplapokat egyaránt tartalmaznának. A Sapphire a videokártyák területén az AMD legnagyobb partnerének számít, a globális piaci részesedése kereken 40 százalék, míg Kínában az eladásokat tekintve a második legnagyobb szereplőnek számít. A cég ebből profitálna az alaplapok területén is és már 2014-ben szeretné elérni az MSI szintjét. A vállalat már korábban létrehozta tajvani kutatás-fejlesztési központját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!