SG.hu

Magyar nyelven is megjelentek a G Data szoftverek

A német G Data magyar nyelven is elérhetővé tette PC-s vírusirtó szoftvereit. A szoftvercég terjeszkedni kíván a közép-európai piacon, népszerűsége pedig folyamatosan nő a régió több országában.

A http://virusirto.hu oldalról már letölthetők a G Data windowsos lakossági szoftvereinek magyar nyelvű verziói. A G Data AntiVirus, a G Data InternetSecurity és a G Data TotalProtection szoftverek másfél évvel ezelőtt mutatkoztak be újra hazai piacon, és azóta folyamatosan nő ismertségük. A cég közleménye szerint a figyelem elsősorban a két független szignatúramotort egy rendszerben alkalmazó megoldásnak köszönhető. A vírusirtó elsődleges feladata lenne, hogy megállítsa a kártevőket, a népszerű termékek különböző kiegészítő funkciói tömegének köszönhetően azonban sokszor pont erről az alaptulajdonságról szokott a legkevesebb szó esni. A G Data pedig ebben jó, legalábbis a Virus Bulletin, az AV-Comparatives és az AV-TEST laboratóriumok független tesztjei szerint, melyeken a német gyártó rendre az elsők között végez, miközben mások teljesítménye vagy csökken, vagy hullámozni kezdett az elmúlt években.

A teljesítmények megítéléséhez érdemes megnézni például a Virus Bulletin rendszeresen közölt felismerési grafikonját, melyen a jól teljesítő megoldásokat a jobb felső sarokban kell keresni - itt találhatóak azok a szoftverek, melyeknek mind a szignatúra alapú felismerési képessége, mind a heurisztikus védelme kiemelkedik a többiek közül. Mivel a vírusirtók legnagyobb, és első pillantásra rejtett költsége a fertőzések okozta károk elhárításából adódik, a felismerési teljesítmény egyre fontosabbá válik, ahogyan ezek a költségek növekednek. A kiegészítő funkciók tekintetében viszont a német gyártó sem marad alul versenytársaival szemben. A G Data InternetSecurity és a G Data TotalProtection programokban megtalálható szülői felügyelet modul segítségével például a tartalomszűrés mellett az is beállítható, hogy a gyermekek hány órát és mikor használhassák a számítógépet, majd ha ez az idő letelik, a szoftverek automatikusan kiléptetik a kiskorú felhasználót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!