Gyurkity Péter

Nem tudta betiltatni az iPhone-t a Samsung

Hazai pályán vesztett csatát az Apple ellen folyó jogi küzdelemben a Samsung, miután a dél-koreai bíróság megtagadta bizonyos iOS-eszközök forgalmazásának betiltását.

A két gyártó között évek óta zajlik a bírósági csatározás, váltakozó sikerrel, hiszen mindkét fél ért már el komoly eredményt, hogy azután a következő fordulóban a visszájára forduljon a helyzet. Most a Samsung szenvedett el kudarcot, mivel nem tudták elérni két iPhone változat és az iPad 2 betiltását. A szóban forgó ügy egészen pontosan három szabadalom állítólagos megsértése kapcsán indult, a Samsung ugyanis azt állította, hogy a multitaszk, az üzenetértesítők, valamint az egyazon feladótól származó több üzenet egyidejű megjelenése kapcsán szabadalomsértésre került sor, ezen megoldásokat az Apple a szükséges engedély nélkül alkalmazta saját készülékein. A bíróság elutasította a keresetet, így nem került sor az iPhone 4s és az iPhone 5, illetve az iPad 2 táblák forgalmazásának betiltására, ami a Samsung kudarcát jelenti.

Korábban ugyanezen dél-koreai bíróság mindkét céget elítélte, amiért azok jogosulatlanul használták fel egymás szabadalmait. Akkor mind a két félnek bírságot kellett fizetnie, ám a mostani ügy szintén folytatódni fog, mivel a Samsung nem fog belenyugodni a vereségbe és fellebbezni fognak. Hogy milyen sikerrel, az majd kiderül. Európában nemrég a Samsung ígéretet tett arra, hogy az elkövetkező 5 évben tartózkodni fog a pereskedéstől, hogy ezzel elkerülje a számára kedvezőtlen határozat megszületését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)