Berta Sándor

A Toshibáé az OCZ

Amint arra a korábbi hír alapján számítani lehetett, valóban a japán konszern tulajdonába kerül az OCZ Technology amerikai memória- és SSD-gyártó.

Az OCZ néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy fizetésképtelenné vált. A cég tavaly óta veszteséges és pénzügyi problémákkal küzd. A cél a vállalat értékének és az összes munkahelynek a megőrzése volt. A gyártó most közölte, hogy sikerült vásárlót találnia. Ahogy arra számítani is lehetett, a befutó a Toshiba lett. A japán társaság 35 millió dollárt fizet a száz százalékos tulajdonjogért és átveszi mind a magán-, mind a céges ügyfelekkel foglalkozó üzletágat. A két fél egyaránt abból indult ki, hogy az átadást-átvételt sikerül 60 napon belül lezárni.

A Toshiba jelezte, hogy az üzlet véglegesítéséig biztosítja a szükséges pénzösszeget az amerikai gyártónak, hogy az továbbra is kiszállíthassa a termékeit és a terméktámogatás is elérhető legyen. A felvásárlással a Toshiba megszerzi az OCZ márkajogokat is, az viszont egyelőre tisztázatlan, hogy az OCZ infrastruktúráját integrálja-e a saját rendszerébe vagy az amerikai gyártó - független leányvállalatként - továbbra is önállóan működhet. Ralph Schmitt, az OCZ vezérigazgatója kiemelte, hogy tavaly egész évben számos problémával küzdöttek, s ezek mind a társaság tőkeszerkezetét, mind az üzleti tevékenységét hátrányosan érintették. Éppen ezért nehéz lett volna a közeljövőben nyereségesnek lenniük. Gondosan dolgoztak a Toshibával való együttműködésen és hisznek abban, hogy az eladás volt a legjobb megoldás a vállalat számára a jelenlegi körülmények között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!