Berta Sándor

Drágulnak a Western Digital SSD-i

A háttérben egy a gyártási folyamatba került szennyeződés áll.

A Western Digital másfél héttel ezelőtt tájékoztatta rövid közleményében arról a nyilvánosságot, hogy a gyártási folyamat során szennyeződések miatt megsemmisült 6,5 exabájt tárolókapacitású NAND flashmemória-chip. Miután az eset egy a KIOXIA-val közös üzemben történt, így a KIOXIA minimum ugyanakkora mennyiségű flashmemória-chipnek inthetett búcsút. Ezt támasztja alá, hogy a szakemberek összesen 14 exabájt kiesett kapacitásról beszéltek.

Az előzetes becslések alapján a Western Digital, illetve a KIOXIA Japánban lévő létesítményei az idei esztendő első negyedévére tervezett NAND flashmemória-chip mennyiség 24 százalékát veszíthették el. A kiesett flashmemória-chipek a teljes piaci mennyiség 9 százalékát tehették ki.

A Western Digital azonnali áremelést jelentett be az összes NAND flashmemóriára épülő termékére vonatkozóan. Az viszont egyelőre nem ismert, hogy az áremelés hány százalékos. Az intézkedés miatt arra lehet számítani, hogy a következő hónapokban a többi gyártó (Micron, Samsung, SKHynix) szintén követni fogja a Western Digital példáját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • int #7
    Ezért lett és lesz képmutató, és elhibázott a csavezista-dzsentri kormányzati tényezőfüggetlen árfagyasztás-"rezsicsökkentés" mert valakinek meg kell fizetni az árat és közép-hoszzú távon mindig a fogyasztó lesz.
  • int #6
    Kérem pofátlan profit és veszteséghányad elvárás képmutatás, Alacsony profitábilitás / haszonkulcs melletti megállapodás az árról közép hosszútávon hasznos lehet mind az eladónak/nem megy tönkre megtérül a befektetés/, vevőnek /megmarad a kínálat, nem szűkül le annyira az eladók száma, nem nyomja fel az égig az eladó a monopolizált piacon az árakat/
  • Gabbbbbbbbbbbb #5
    WD-nek nincs monopóliuma, szóval nem értem miért remélnek profit emelkedést ettől. (na jó értem, biztos van számtalan törvényellenes árrögzítés is a háttérben)
  • int #4
    Szóval biztosítsuk hogy ne legyen túltermelés hanem hiány az új belépés sokba van kaszáljunk...
  • end3 #3
    Ez az egész mizéria, - mesterséges hiány-szindróma, - azért van folyamatosan generálva, vírusokkal, pénzügyi-gazdasági válsággal, a média virtuális valóság gyáraival szorosan karöltve, hogy Kína, Oroszo. gazdasága egyszerűen ne juthasson chip-ekhez, ne fejlődhessen.

    Az USA megalomán világhatalmi igényekkel, - félre söpörve JÁTÉKELMÉLET kooperációs részét, - tönkre fog tenni minden emberi, nemzetek közötti kapcsolatot, harmóniára törekvést. (Ha az előbb említettek meg nem állítják valahogyan.)
  • Relixo #2
    legközelebbi cikk már látom előre,hogy erről fog szólni:
    A gyártó soron egy munkás büdöset fingot ezért 1 napra leállt a gyártás. Emiatt emeljük az árakat. (megint)
    :D
    Mondják inkább meg őszintén,hogy rájöttek ígyis-úgyis megveszik az emberek a cuccaikat nem számít az ár manapság már és ezért emelnek mindent. Még ez is jobb indok (és még igaz is) mint ilyen baromságok amikkel előállnak.
  • Dodo55 #1
    "Az intézkedés miatt arra lehet számítani, hogy a következő hónapokban a többi gyártó (Micron, Samsung, SKHynix) szintén követni fogja a Western Digital példáját."

    Akkor mostmár hivatalosan is kommunista hiánygazdaság lett a nagyvilágban, vagy mi franc ez? Elég ennyi, hogy a sok közül az egyik gyártó termelése kicsit megdöccen és erre hivatkozva már mehet is a hallgatólagos kartellezés? És a piacfelügyeleti hatóságok mi a büdös faszt csinálnak az árverseny kikényszerítése helyett? Kit kéne, hogy érdekeljen az a duma, hogy a kínálat szűkös, főleg ekkora gigacégek szájából, amíg a gyártás nem veszteséges?
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2022.02.18. 19:58:27