MTI

Egy év börtönre ítéltek egy budapesti nőt netes csalásért

Egy év börtönre ítéltek egy magyar nőt internetes csalásért az Egyesült Államokban - tudatta az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodája, az FBI.

Az 55 éves, budapesti nő egy olyan nemzetközi bűnszövetkezet tagja volt, amely az Egyesült Államokban internetes oldalak révén elhitette áldozataival, hogy autót, teherautót és lakókocsit ad el, majd pedig bezsebelte a kicsalt pénzt, járművel azonban nem szolgált. A banda legalább 350 ezer dollárt - 77 millió forint - csalt ki "vevőitől". Üzelmeiket idén február végétől májusig folytatták, mígnem lebuktak. Áldozataik többsége észak-amerikai volt. A magyar nőt bankcsalásra való szövetkezésben, elektronikus eszközzel, továbbá hamis útlevéllel és hamis jogosítvánnyal elkövetett csalással vádolták. A börtönbüntetés mellett 355 ezer 107 dollár kártérítés megfizetésére kötelezte a bíróság. Az ítélethirdetés Washingtonban volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • god25 #1
    "A börtönbüntetés mellett 355 ezer 107 dollár kártérítés megfizetésére kötelezte a bíróság". Ez itthon is van, hogy ennyi, meg annyi millió kifizetésére kötelezték. És ha nem fizeti ki, akkor le kell ülnie az összeget napi bontásban?