Gyurkity Péter

Okosórájának szoftverén javít a Pebble

Bár a cég első embere nemrég még arról beszélt, hogy riválisaik túl sok funkciót akarnak belezsúfolni megoldásaikba, saját szoftverük frissítésével most ők is új eszközöket tesznek elérhetővé.

A Pebble a Kickstarter közösségi platformján keresztül gyűjtötte össze a szükséges forrásokat ahhoz, hogy az elsők között dobja piacra okosóráját. Ezzel sikerült megelőzniük a nagyobb szereplőket, akik szintén érdeklődnek a terület iránt, új lehetőségeket szimatolva ott. Első emberük szeptemberben még arról beszélt, hogy a versenytársak túl bonyolult megoldásokat akarnak a vásárlókra erőltetni, de most ők is kibővítik a támogatott funkciók listáját.

A hivatalos blogbejegyzés szerint elsőként egy új alkalmazás válik elérhetővé a vásárlók számára, amelynek révén már nemcsak a beérkező hívásokról, szöveges üzenetekről, illetve elektronikus levelekről kapunk megfelelő értesítőt, hanem bármely, az iOS7 Notification Center által is kezelt platform, így például a Google+, a Twitter, a Facebook, a LinkedIn, valamint az Instagram üzenetei is megjelennek itt. Ezzel régi adósságot törlesztenek, ám ezt egy legalább ilyen fontos lépés követi a sorban.


A külső fejlesztők számára ugyanis elkészült az SDK 2.0, amely több API esetében frissítést, így a fejlesztőknek a rendszerhez való nagyobb hozzáférést biztosít. A gyorsulásmérő API például megnyitja az utat a fitneszhez kapcsolódó alkalmazások és a mozdulatokon alapuló vezérlés integrálásához, míg az adatnaplózás terén lehetőségünk lesz a fontosabb érzékelők által gyűjtött információk elmentésére, amikor nem tartózkodunk telefonunk közelében. A jelenleg egyetlen platformmal kompatibilis egyéb alkalmazások néhány sor módosításával rávehetők lesznek az Android és az iOS egyöntetű támogatására, bár ehhez néhány hétre lesz szükség, hiszen a fejlesztői kit csak akkor jelenik majd meg.

A Yelp, a Foursquare, valamint a GoPro szintén megkapja saját alkalmazását, ezek a távoli vezérlésben segítenek majd, illetve lehetővé teszik a telefon megkerülésével, közvetlenül az óráról történő bejelentkezést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #3
    Majd ha a telefon tenyleg benne lesz az oraban (opcionalis kulso/szemuveges/stb. kijelzovel), akkor tobb ertelme lesz. Mindenesetre egyszerubb az embernek a csuklojara nezni, mint a zsebebol elovenni a telefonjat/orajat. Ezert terjedtek el a zseborak helyett a karorak is. A kovetkezo lepes viszont a latoterbe helyezett (augmented reality) kijelzo lenne. Ilyen pl. a google glass is.
  • heist #2
    Ez az egész egy faszság...

    Buta ülyekölköknek való nulla....
  • zola2000 #1
    A múltkor nézegettem az ebayen, ilyen mp3 lejátszós + "kémkamerás" karórákat lehet látni 8ezer forintért, és nem is úgy néznek ki, mint egy "kocka" karóra, hanem mint egy sima, rendeltem is egyet.