SG.hu

LTE hálózaton hajtott végre műsorszórást a Telstra

A Telstra élő videoátvitelt és nagy méretű fájlok átvitelét mutatta be kereskedelmi LTE hálózatán. A műsorszórás (broadcast) típusú átvitel legfőbb előnye, hogy pufferelés nélkül képes magas minőségű videotartalmat közvetíteni egyszerre korlátlan számú előfizetőnek a teljes lefedettségi területen.

Ausztrália vezető távközlési szolgáltatója a Telstra bejelentette, hogy végrehajtotta a világ első LTE műsorszóró közvetítését kereskedelmi LTE hálózatán. Párhuzamos videoközvetítéseket és nagy fájlok egyidejű átvitelét mutatták be a Telstra élő hálózatán az erre alkalmas LTE készülékek számára. A bemutató során az LTE terminálok különböző videoadásokat vettek: meccs-visszajátszásokat, sporthíreket, lóverseny eredményeket és egyéb híreket. A készülékek eközben egy nagy méretű fájt is fogadtak ugyanazon az LTE műsorszóró csatornán. "A próbaüzem egy fontos lépés volt ennek a technológiának a tesztelésében, hogy láthassuk, hogyan is teheti hatékonyabbá a hálózat működését, miközben a fogyasztók az általuk kívánt tartalmat kiváló minőségben élvezhetik." - nyilatkozta Mike Wright, a Telstra hálózatokért felelős vezetője.

Thomas Norén, az Ericsson alelnöke és a Rádiótávközlési Termékcsoport vezetője elmondta: "Az LTE műsorszórás lehetővé teszi, hogy ugyanazon tartalmat egyszerre igen nagy számú mobilkészülékre juttassunk el a célterületen. A mobilszolgáltatók az LTE ezen képességével a hálózatuk és tartalom szolgáltatásuk számára új üzleti lehetőségeket fedezhetnek fel. Az új bevételi források és költségelőnyök kihasználásával a szolgáltatók értékteremtő képessége jelentősen megnövekszik. "

A felhasználók előre letöltve élvezhetik a friss híreket, videókat vagy szoftvereket, alkalmazásokat, anélkül hogy a csúcsidõben túlterhelt hálózaton egyenként kéne letölteniük. Az Ericsson 2013-as Mobiljelentése azt jósolja, hogy a videoátvitel a mobil hálózatokban kb. évi 60%-kal fog növekedni egészen 2018-ig. Az eddig egyenként, egyedi átvitellel megvalósított mobilinternet továbbfejlődik, hogy a lehető leghatékonyabban lehessen tartalmakat közvetíteni igen nagy számú előfizetőnek egy adott területen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!