SG.hu

A felhővel gyorsul az SAP

Gyorsultak az értékesítések a felhő üzletágban, mely kompenzálta a hagyományos szoftverek terén jelentkezett lassulást. Az összbevétel 4,05 milliárd eurót tett ki a negyedévben.

Árfolyamhatás kiszűrésével 12%-al növelte a szoftverek, és a szoftverekből származó szolgáltatásokból származó árbevételét az SAP. A cég sajtóközleménye szerint a HANA továbbra is hajtja az eladásokat, éves összehasonlításban 90%-al többet értékesített e technológiából az SAP, mint tavaly ilyenkor. A társaság birtokolta Aribán, a legnagyobb, web-alapú üzleti kereskedelmi hálózaton az elmúlt 1 évben 500 milliárd dollár értékben költöttek. A hálózat jelenleg 1,2 millió céget köt össze világszerte. A felhő üzletág 33 millió felhasználósra bővült, mellyel továbbra is a legnagyobb cloud szereplő e téren a szállító. "Az SAP világosan vezeti az iparág átalakulását a cloud, és a memória alapú számítástechnika terén. Az SAP HANA a piac legfejlettebb in-memory adatbázisa, és jó úton vagyon, hogy elérjük az ebből származó 1 milliárd dolláros árbevételt. Továbbra is növeljük piaci részarányunkat, és jelentősen gyorsabban bővülünk minden régióban, mint a legnagyobb versenytársunk."-mondták Bill McDermott, és Jim Hagemann Snabe társ-vezérigazgatók.


A társaság teljes árbevétele 4,06 milliárd euró volt, ez 9%-al több mint a 2012-ben regisztrált 3,97 milliárd euró. Az üzemi eredmény 1,3 milliárd euróra rúgott, ami 15 százalékos növekményt jelent a 2012-es 1,24 milliárdos értékhez képest. Az üzemi nyereséghányad 32 %-ot ért el. Az adózás utáni profit 12%-al nőtt, 933 millió euróra, a megelőző év azonos időszakához képesti 836 millió euróhoz képest. Az SAP megerősíti korábbi elvárását 2013 egészére: a szoftverekből, és szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatásokból származó bevétel legalább 10%-al nő, a HANA szoftverértékesítés 650-700 millió euró között lesz, az üzemi eredmény 5,85- 5, 95 milliárd euró között lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!