SG.hu

E-könyv áruházat indít a Magyar Telekom

E-könyv áruházat indít a 'txtr-rel partnerségben a Magyar Telekom. A http://hu.txtr.com címen elérhető e-köny áruház a Magyarországon működő elektronikus-könyv webboltok közül az egyik legszélesebb kínálattal rendelkezik: több mint 700 ezer idegen nyelvű, és több mint 3000 magyar nyelvű könyv közül válogathatnak az oldalra látogatók.

A cég sajtóközleménye szerint a http://hu.txtr.com/ oldalra ingyenesen lehet regisztrálni, a belépéshez felhasználónév és jelszó vagy Facebook azonosító megadása szükséges. A felhasználóknak saját digitális könyvespolca jön létre, ahol a megvásárolt e-könyveket tárolhatják és letölthetik mobil eszközeikre - például okostelefonjukra vagy táblagépükre. A regisztrált tagok az itt vásárolt könyvek mellett más forrásból származó e-könyveket is tárolhatnak. A digitális könyvespolcon található könyvek akár meglévő e-könyv olvasó készülékekre is áttölthetőek.

Az áruházban vásárolt és oda feltöltött e-könyvek szabadon elérhetőek a 'txtr alkalmazásokban is. Az alkalmazások segítségével kényelmesen olvashatunk akár mobileszközünkön is. Az alkalmazásba, akárcsak a webáruházba felhasználónév és jelszó létrehozásával vagy Facebook azonosítóval lehet bejelentkezni. Az alkalmazás Android 2.3 (és felette), iOS 5.0 (és felette) operációs rendszerű okostelefonokon és Windows 8 operációs rendszerrel működő készülékeken érhető el. Az alkalmazás letöltése és használata adatforgalmat generál, a letöltött könyvek olvasása azonban nem jár további adatforgalommal. A webáruházban jelenleg kártyás fizetéssel lehet vásárolni, a későbbiekben kerül sor a Telekom egyéb fizetési megoldásainak integrációjára.

A Magyar Telekom kutatási adatai alapján a közeljövőben várhatóan jelentős kereslet mutatkozik mind az e-könyv olvasás, mind az e-könyv olvasó készülékek vásárlása iránt. A kutatási adatokból jól látható, hogy a vásárlás egyik legfontosabb korlátja a magyar nyelvű kínálat. Az edukációs tevékenységet szintén fontosnak tartják a válaszadók, hiszen a technológiát nem használók körében a bizonytalanság is gátló tényező. E-könyv olvasóval jelenleg az internetezők kb. 6%-a (kb. 265 000 fő) rendelkezik. A reprezentatív kutatás eredményei alapján az internetezők 7%-a tervezi, hogy a közeljövőben e-könyv olvasót vásárol. Az e-könyv olvasók elsősorban az olvasó készüléküket használják olvasáshoz, míg az olvasóval nem rendelkezők esetén egyre népszerűbbek a tabletek és az okostelefonok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!