Berta Sándor

Amazon - valóban lesznek lengyelországi logisztikai központok

Valósnak bizonyult az a korábbi hír, hogy az amerikai vállalat Lengyelországban hoz létre új logisztikai központokat. Ezek azonban nem a németországi centrumok helyett, hanem azokkal párhuzamosan működnek majd.

A vállalat három év alatt építi fel a három új, egyenként 2000 embert foglalkoztató lengyelországi logisztikai központját, emellett szezonális munkáskén további 3000 alkalmazottat fog foglalkoztatni. Két centrumot 2014. augusztusáig, a harmadikat pedig 2015 közepéig nyitnak meg. A cég hangsúlyozta, hogy nem a német helyszíneket akarják kiköltöztetni Lengyelországba. Tim Collins, az Amazon európai ügyekért felelős menedzsere elmondta, hogy a projekt célja a teljes európai üzlet kiépítése. Lengyelországra a kedvező földrajzi helyzet, a jó közlekedés és a nagyszerű dolgozói bázis miatt esett a választásuk. A három új létesítmény eleinte főleg az Amazon.de ügyfeleit szolgálja majd ki, később pedig az összes európai Amazon-portált.

Németországban a társaságnak nyolc csomagküldő központja van és bejelentették egy új létrehozását is a Berlin közelében lévő Brieselangban. Ott a következő három évben 1000 állandó és 2000 szezonális munkahelyet alakítanak ki. Collins kiemelte, hogy bővítik a németországi logisztikai infrastruktúrájukat és nem tervezik centrumok bezárását vagy elköltöztetését. A karácsonyi időszakban alkalmazott szezonális munkások egyre fontosabb szerepet töltenek be a vállalat életében. Idén az Amerikai Egyesült Államokban már 70 000, míg Németországban 14 000 ilyen kisegítő munkaerőt fognak alkalmazni.

A Puls Biznesu lengyel gazdasági lap október elején arról írt, hogy a németországi dolgozók sztrájkja miatt költözteti a logisztikai központjai nagy részét Lengyelországba az Amazon. Két centrum Wroclawba, egy Poznanba kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!