Szekeres Viktor

Szerbiának valami baja van Vasemberrel

A világot majdnem teljes egészében letarolta a Vasember harmadik része, szinte mindenhol az év legsikeresebb szuperhős-filmjévé vált, azonban Szerbiában valamiért nem Tony Starkra szavaztak a nézők, hanem egy másik kultikus figurára.

Az idei év egyik legnagyobb mozis sikere egyértelműen a Vasember 3 volt - mind Amerikában, mind világszerte. A széria első két epizódja is igen sikeres volt, de a harmadik rész a korábbi trendekkel szembehaladva sokkal nagyobbat kaszált, mint az előzmények - köszönhetően természetesen annak, hogy A bosszúállókban sokan felfigyeltek a számukra addig nem ismert Tony Starkra és szuperhős alteregójára és kíváncsiak lettek rá saját filmjében is.

A Vasember 3 világszerte eddig 1,214 milliárd dollár bevételt hozott - Amerikában 409 milliót, a világ többi részén pedig 805 milliót. Összehasonlításképp: az előző rész Amerikában 312, Amerikán kívül pedig 311,5 millió dollárt termelt. Shane Black filmje a világ majd minden országában a legsikeresebb idei szuperhős-mozi volt, még Az acélember sem tudta sehol megszorítani. Azonban akadt két kivétel: Szerbiában és Montenegróban a Vasember 3 átszámítva 123 ezer dollár bevételre tett szert, ami igen jó eredmény, azonban a Farkas 128 ezer dollárt ért el, így jobb eredménnyel zárta a nyarat. Az okokat valószínűleg az országokat jobban ismerők tudják. (Érdekesség, hogy a közös szerb-montenegrói mozis bevételi toplistán immáron öt hete a Hupikék törpikék második része az első.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #12
    Változtat valamit, ha leírja, hogy a Forrest Gump, az Aranypolgár vagy a Szarvasvadász?
  • Zombee #11
    Nem kell mindig beszólogatósat játszani, pl. nekem sem tetszett, a leggyengébb része a sorozatnak.
  • fergusonpapa #10
    Szerinted mi jó film akkor? :)
  • Ender Wiggin #9
    Nem értem a rajongókat. Ez a szar mitől ilyen népszerű?
  • mg1992mg #7
    Első rész felvezetésnek jó volt, meg alapnak is.
    Második rész a kedvencem, Ivan Vanko karaktere nagyon adja, + Monaco fight : D
    A harmadik rész is nagyon jó látványra, történetre, a második kedvencem.
    Érdekes mód nekem az első rész nem tetszik annyira.

    De kinek mi!
  • NovaTerra #6
    Én is így vagyok vele. Első két rész után ez már nem érdekel.
  • Zombee #5
    Ennek ellent mond, hogy helyi szinten szép bevételt ért el, csak a Farkasra többen voltak kíváncsiak. Viszont ez nem jelenti azt, hogy a Vasember 3-al bajuk lenne, ahogy a cikk címe sugallja. Ettől függetlenül szerintem a legkevésbé jó a sorozatból, bár a számok nem ezt tükrözik.
  • Wittgen #4
    Egyetértek, az első nagyon jó volt, semmi mutáns, földönkívüli, stb. Valahogy újszerű volt, jól feküdtek a poénok is. A folytatások sem rosszak, de élvezeti faktorban elmaradnak az első résztől. Ez a véleményem.
  • bmw #3
    Szerintem meg a 3. nem volt vmi nagy szam.....
  • wraithLord #2
    Én pont a rosszul sikerült második rész miatt nem néztem meg a harmadikat. De ha tényleg ennyire jó lett, akkor majd megnézem, ha kijön BD-n.

    De nálam akkor is az első rész marad az etalon. Sőt, minden szuperhősös film etalonja. Nincs benne természetfeletti, a főszereplő szerethető, nagyon sikeres ember... és az a legjobb benne, hogy nem akarja komolyan venni magát.
    Az Iron Man 2 már nem volt jó, és arra tippelnék, hogy a 3 sem, de akkor erre még visszatérek...