Szekeres Viktor

Kőkemény lett az új Robotzsaru plakátja

Nem volt elsöprően pozitív az új Robotzsaru előzetesének fogadtatása, s megjósolható, hogy a film plakátja sem fog mindegyik rajongónak bejönni. Ettől a film még lehet jó.

A Columbia Pictures és az MGM bemutatta a Robotzsaru (RobooCop) című akciófilmjének első plakátját, melyen a Joel Kinnaman által alakított főhős látható egy fekete színű páncélban. Az Amerikában február hetedikén bemutatásra kerülő alkotást Jose Padilha rendezi, aki sokan az Elit halálosztók rendezőjeként ismerhetnek, szóval papíron minden reményünk meglehet arra, hogy egy jól sikerült filmet kapjunk. Kérdés, hogy a brazil filmes mennyire tud alkalmazkodni a megszokottnál jóval nagyobb költségvetéshez.

Az új Robotzsaruban a svéd Kinnaman mellett egyébként olyan színészeket láthatunk, mint Abbie Cornish, Gary Oldman, Michael Keaton, Samuel L. Jackson, Jackie Earle Haley, Michael K. Williams, Jay Baruchel, Jennifer Ehle és Marianne Jean-Baptiste. A film egy olyan világban fog játszani 2028-ban, amelyben Amerika drónok segtségével mindegyik háborúját megnyeri. A robottechnológiát egy hatalmas konglomerátum, az OmniCorp tartja kézben, s a cég feltett szándéka, hogy a robotokat a mindennapi életben is elterjessze. Ennek első lépése, hogy egy rendőr életét a hipermodern új technológia segítségével mentik meg.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #11
    Nyilván az eredeti RoboCop nem szólhatott mindenkinek. Mint ahogy az új Dredd sem pl.
  • wraithLord #10
    Nem, az alapkoncepcióra gondoltam.
  • kalapos01 #9
    "és tekerték ki a kor izlésvilágához igazodva..."

    Melyik koréhoz? Ugye nem mondod komolyan, hogy azt gondolod, a mostani ízlésvilág mimózább, nem áhítja a brutalitást, bezzeg apáink vérben forgó szemekkel mentek moziba? A mostani teljesen elfajzott ízlésvilághoz képest a régi sehol sem volt.
  • kalapos01 #8
    Az új Superman még véletlenül sem volt remake.
  • wraithLord #7
    Az eredeti RoboCop arról szólt, hogy az OCP ki akarta pucolni Detroitből a bűnözést, hogy létrehozhassák Delta City-t. Erre lett volna megoldás eredetileg az ED-209, ami azonban csúnya kudarcot vallott, amikor a bemutatón nem érzékelte, hogy a "tesztalany" eldobta a fegyvert...
    Ekkor az OCP egy másik alkalmazottja feldobta a RoboCop fedőnevű fejlesztését, a főnöknek tetszett, és később pont kapóra jött, hogy Alex Murphyt egy helyi bűnbanda szitává lőtte...
    Ebből lett a RoboCop, ami Delta City miatt született meg, az OCP-nek eredetileg esze ágában nem volt cyborgot építeni (kivéve egy alkalmazottat), pláne egy halott rendőr maradványaiból. És itt a halotton is van a hangsúly, mivel nem megmentették az életét, hanem felhasználták, kihasználták a maradványait. A feleségének és a gyerekének pedig erről nem szóltak.

    Kb. minden apróságban pont az ellentéte a remake-nek. Ezért lesz a badass, brutális, kegyetlen, sötét légkörű sci-fi akcióból egy 12+-os családi popcorn mozi. Azért nagy vonalakban tényleg majdnem ugyanaz, kár, hogy az egész lényegét, értelmét hagyták ki belőle, és tekerték ki a kor izlésvilágához igazodva... :D
  • chuky123 #6
    "cég feltett szándéka, hogy a robotokat a mindennapi életben is elterjessze. Ennek első lépése, hogy egy rendőr életét a hipermodern új technológia segítségével mentik meg. " hát kb az első rész is erről szólt. persze nem azt mondom hogy 100% erröl fog szólni. Ezért hívják "riméknek" Új szupermannak se volt köze a régihez mégis egy rimék volt. (új feldolgozás)
  • wraithLord #5
    Mert az első rész ám k*rvára arról szólt, amiről ez fog... :D
  • chuky123 #4
    Ez az első rész remake-je lesz.
  • wraithLord #3
    Nem tudom, miért hívják RoboCop-nak, mikor semmi köze az eredetihez. Ez mérföldekkel rosszabb aktualizálási húzás, mint pl. amikor az A-Teamet átrakták Vietnámból Irakba.

    Nemár. Ez nem RoboCop lesz, hanem egy 12+-os ócska családi "sci-fi".
  • Zombee #2
    Amúgy a plakát nem kemény.