11
  • wraithLord
    #11
    Nyilván az eredeti RoboCop nem szólhatott mindenkinek. Mint ahogy az új Dredd sem pl.
  • wraithLord
    #10
    Nem, az alapkoncepcióra gondoltam.
  • kalapos01
    #9
    "és tekerték ki a kor izlésvilágához igazodva..."

    Melyik koréhoz? Ugye nem mondod komolyan, hogy azt gondolod, a mostani ízlésvilág mimózább, nem áhítja a brutalitást, bezzeg apáink vérben forgó szemekkel mentek moziba? A mostani teljesen elfajzott ízlésvilághoz képest a régi sehol sem volt.
  • kalapos01
    #8
    Az új Superman még véletlenül sem volt remake.
  • wraithLord
    #7
    Az eredeti RoboCop arról szólt, hogy az OCP ki akarta pucolni Detroitből a bűnözést, hogy létrehozhassák Delta City-t. Erre lett volna megoldás eredetileg az ED-209, ami azonban csúnya kudarcot vallott, amikor a bemutatón nem érzékelte, hogy a "tesztalany" eldobta a fegyvert...
    Ekkor az OCP egy másik alkalmazottja feldobta a RoboCop fedőnevű fejlesztését, a főnöknek tetszett, és később pont kapóra jött, hogy Alex Murphyt egy helyi bűnbanda szitává lőtte...
    Ebből lett a RoboCop, ami Delta City miatt született meg, az OCP-nek eredetileg esze ágában nem volt cyborgot építeni (kivéve egy alkalmazottat), pláne egy halott rendőr maradványaiból. És itt a halotton is van a hangsúly, mivel nem megmentették az életét, hanem felhasználták, kihasználták a maradványait. A feleségének és a gyerekének pedig erről nem szóltak.

    Kb. minden apróságban pont az ellentéte a remake-nek. Ezért lesz a badass, brutális, kegyetlen, sötét légkörű sci-fi akcióból egy 12+-os családi popcorn mozi. Azért nagy vonalakban tényleg majdnem ugyanaz, kár, hogy az egész lényegét, értelmét hagyták ki belőle, és tekerték ki a kor izlésvilágához igazodva... :D
  • chuky123
    #6
    "cég feltett szándéka, hogy a robotokat a mindennapi életben is elterjessze. Ennek első lépése, hogy egy rendőr életét a hipermodern új technológia segítségével mentik meg. " hát kb az első rész is erről szólt. persze nem azt mondom hogy 100% erröl fog szólni. Ezért hívják "riméknek" Új szupermannak se volt köze a régihez mégis egy rimék volt. (új feldolgozás)
  • wraithLord
    #5
    Mert az első rész ám k*rvára arról szólt, amiről ez fog... :D
  • chuky123
    #4
    Ez az első rész remake-je lesz.
  • wraithLord
    #3
    Nem tudom, miért hívják RoboCop-nak, mikor semmi köze az eredetihez. Ez mérföldekkel rosszabb aktualizálási húzás, mint pl. amikor az A-Teamet átrakták Vietnámból Irakba.

    Nemár. Ez nem RoboCop lesz, hanem egy 12+-os ócska családi "sci-fi".
  • Zombee
    #2
    Amúgy a plakát nem kemény.
  • Zombee
    #1
    No, eddig a történetről semmit sem lehetett tudni. Tökéletes erőszaktétel (az előzetesben is gyanús volt, bár hang nélkül láttam) a történet ellen, hogy megmentik Alex Murphy életét. Pont ez volt az egyik fontos motívuma az eredetinek, hogy Murphy halott, így gondot jelentettek az emberi érzései, emlékei.