Szekeres Viktor

Nem létező horrorfilmeket akarnak bemutatni?

A hollywoodi stúdiók előszeretettel foglalják le filmjeik bemutatóinak dátumét - akár több évre előre is. De mi van akkor, ha a dátumfoglalás mindössze taktikai húzás?

Vannak filmek, melyeket több, mint egy évvel a premierjük előtt már elkezdenek reklámozni - erre remek példa a The Boxtrolls, melyet csak jövő ősszel mutatnak be, de már láthattuk az első előzetest és plakátot is. Más filmek kampánya pedig csak a bemutató előtt egy-két hónappal indul el. Van, hogy azért, mert mindenki tud róla és nem kell hosszú ideig reklámozni (ld. Másnaposok 3), más filmeknél pedig egyszerűen szűkre szabott a marketinges költségkeret és nem akarják, hogy a nézők elfeledjék a premier időpontját ("majd, fél év múlva"), s hogy az alkotás egyszerűen eltűnjön a többi reklám által keltett zajban.

Éppen ezért nem mondhatjuk feltétlenül meglepőnek azt, hogy az elkövetkező hónapokban a tervek szerint három olyan horrorfilmet is bemutatnak,, illetve bemutattak volna, amikről nem hogy reklámot nem láthattunk, de még hírt sem olvashattunk. Persze ez nem jelent semmit, hiszen a májusban nagy sikert arató A bűn éjszakája (Purge) sem kapott hosszú kampányt. De ettől még több, mint meglepő, hogy a The Weinstein Company augusztus 30-án tervezi bemutatni a Satanic című horrort és ha az ember így keres rá, még mindig nem talál róla semmit az IMDb-n. Hiába szerepel ugyanis a TWC friss reklámanyagaiban Satanic-ként a film, ma már Random címen fut, így a történetéről már lehet fogalmunk, de előzetest, plakátot és képet ettől még nem láttunk belőle.

Hasonlóképpen enigmának tűnik a Fox Haunts című horrorja, mely ismeretlen szereplőgárdájáról ugyan lehet olvasni, de egyébként semmilyen más infó nem szivárgott ki róla egy kezdetleges plakátszerűségen kívül - nem is csoda, hogy a Fox a napokban törölte az október 11-re tervezett bemutatót, és egy másik filmjét, a Runner, Runnert pakolta október elejére.

A legérdekesebb eset viszont a Paranormal Activity 5-é. Tény, hogy a Paramount a PA-filmek reklámozását mindig későn kezdi el és a történetüket sem köti a nézők orrára, de ettől még fura, hogy a tavaly bejelentett kötelező folytatásról alig három és fél hónappal a premier előtt még azt sem tudjuk, hogy ki fogja írni vagy rendezni - a szereplőkről nem is beszélve. A pletykák szerint nem is lesz idén Paranormal Activity 5, a stúdió mindössze befoglalta az október 25-i időpontot. Nemsokára kiderül az igazság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    Szerintem egyikért sem kár, statisztikai alapon mind szar lesz, ritka a jó horrorfilm, még kevesebb, ami mozis. A Paranormal Activity 5-ért pedig nem kár, ha sose lesz kész, az se baj.