Szekeres Viktor

Csak 18 éven felülieknek: Itt az Oldboy brutális előzetese

Az amerikai feldolgozás első előzetese alapján úgy tűnik, hogy Spike Lee megpróbál hű maradni az Oldboy eredeti verziójához. Josh Brolin pedig remek választásnak tűnik a főszereplő posztjára.

A tegnapi, plakátról szóló hírünkben már jeleztük, hogy nemsokára várható az Oldboy amerikai feldolgozásának első előzetese és szerencsére a gyártó FilmDistrict stúdió tartotta ígéretét és nem váratta meg a rajongókat, bemutatta Spike Lee filmjének előzetesét. Az Oldboy-remake Amerikában október 25-én kerül bemutatásra, a hazai premierről egyelőre nincs hír, de valószínűleg mi is megnézhetjük moziban a Josh Brolin főszereplésével készült bosszúfilmet.


A filmben, mely egy ember 20 éves fogva tartásáról, majd hirtelen szabadon engedéséről, és persze a bosszúról szól, Brolinnak olyan partnerek jutottak, mint Elizabeth Olsen, Sharlto Copley, vagy éppen Samuel L. Jackson. Érdekesség, hogy az előzetes végén Spike Lee neve mellett a forgatókönyvet író Mark Protosevich neve is kiemelésre került, pedig hivatalosan csak két feldolgozás, a Posiedon és a Legenda vagyok szkriptjét jegyzi többedmagával, no meg persze a több, mint egy évtizede vizualitása miatt remek fogadtatásban részesült A sejt című Jennifer Lopez-krimiét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NovaTerra #18
    Ahogy először írtam, engem akkor érdekelne. Jelenesetben az Oldboy egy manga feldolgozás, sok dologban eltér a koreai film a mangától. Készítettek egy remekművet. Ha az a film nem lett volna jó és csinálnának az oldboy sztoriből egy amerikai filmet, akkor érdekelne. Remélem így már teljesen egyértelmű. Egyébként a trailerből kiderül, hogy egyértelműen a filmet másolják, nem a mangát dolgozzák fel másképp az amcsik.
  • Sir Quno Jedi #17
    Pediglen ennek épp az a lényege, hogy kiverje a biztosítékot, de durván, ha nem, akkor értelme nuku.
  • Pharaoh #16
    Az előzetes alapján beletettek mindent amit kell, kérdés milyen lesz az összhatás és persze sokaknak már nem lesz csattanó a végén.
  • kalapos01 #15
    De ha van lehetősége a filmesnek rossz alapanyagból dolgozni és jóból is, akkor melyiket választaná? Semmi értelme rossz filmet feldolgozni. Zömében jónak tartott filmek kapnak remake-et. Eleve, miért érdekelje a nézőt valami gagyinak a feldolgozása? Azért, mert jobb lesz?
  • NovaTerra #14
    Nem mondod? Ki akarna rossz filmet feldolgozni? Mondjuk az, aki lát benne lehetőséget. Átveszi a történetet, karaktert, de más nézőpontból mutatja be. Szóval akár jobb is lehet, mint az eredeti. Lehet ez a remake jó lesz, de engem hidegen hagy, mert koreai nagyon jó film. Egyébként a bosszú trilógia mindegyik darabja jó lett.
  • anubys1984 #13
    A trailer megtekintése után ez még fölöslegesebb feldolgozásnak tűnik. Lassan eljutunk oda, hogy egyszerre fogják forgatni a filmet a keletiekkel, először felveszik a japán/koreai/stb színésszel a jeleneteket, majd beáll a díszletbe az amcsi színész és mehet a felvétel. Időt és pénzt spórolnának...
  • Seth #12
    A biztonság kedvéért itt már 20 évig van bezárva
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nehogymá a kiskorú lányával keljen kefélnie
    :) Az már túl erős lenne egyeseknek
  • BrockSamson #11
    Az eredeti Oldboy szamomra egy zsenialis alkotas es nagy kedvencem. Ennek a filmnek viszont - a trailerbol leszurve - semmi ertelme, mert mikozben szolgai modon kepkockakrol kepkockara masolja az eredetit, kozben a hangulatat nem sikerult atvennie. Mondom ugy hogy Spike Lee-vel sincs bajom, a szereposztas is jonak tunik.
  • Atisz #10
    OFF:
    Ja és persze a Silent Hillt azért szeretem és gondolom nem meglepő, hogy a 3. rész a kedvencem, mert ott még értelmes sztorira is tellett :)
  • Atisz #9
    Nem, nem vicceltem. Tény, hogy nem szívem csücske a dél-kelet ázsiai kultúrájú filmgyártás, de ettől nem is hiszem, hogy el kellene vonatkoztatnom, amikor véleményt fejtek ki valamiről.
    A Szigorúan Piszkos Ügyek például jó film volt, nekem az amerikai/európai kultúrába áthelyezett remake mégis jobban tetszett (ez volt ugye Scorsese Téglája), annak ellenére, hogy a remake-ek nálam mínuszból indulnak.

    Az Oldboy szerintem egy felfújt, a végére tehető csattanót túlságosan előrevetítő, eltúlzott brutalitású tipikus (japán - mondanám, de) dél-koreai akció-dráma, ami számomra semmiféle maradandó élményt nem nyújtott.

    Persze elképzelhető, hogy a mi kultúrkörünkbe áthelyezett verzió mégiscsak nézhetőbb lesz, mint az eredeti, bár mint ahogy írtam, a Szigorúan Piszkos Ügyek esetében az alapfilm (számomra hátránnyal induló jellege ellenére) is jó volt.