Szekeres Viktor

Van, amikor a TV2 alázza az RTL Klubot

A hétköznap estéket természetesen továbbra is az RTL Klub nyeri, azonban akad olyan napszak, mely során a koronát a TV2 mondhatja magáénak. Például a reggeli, ahol egyre nagyobb a fölénye.

Június 3-án idei legmagasabb közönségarányát produkálta a TV2 reggeli hírműsora, a Tények Reggel. A TV2 reggeli hírműsora hétfőn 46,9%-os SHR-t ért el, simán megelőzve versenytársait - természetesen a 18-49 éves kereskedelmi korosztály tagjai között mért adatok alapján. Ezzel a teljesítménnyel a műsor nem csak az RTL Klubot (és a többi csatornát) verte meg, hanem ezzel az év eddigi legmagasabb piaci részesedését érte el.

A TV2 tájékoztatása szerint a reggeli hírműsor év eleje óta piacvezető a reggeli idősávban, piaci részesedése folyamatos növekvő tendenciát mutat. Január elseje és június harmadika között a Tények Reggel átlagos közönségaránya 32,5%-os volt, míg a hírműsor adásideje alatt az RTL Klub műsorát átlagosan a 18-49 éves tévénézők mindössze 5,4%-a választotta eddig ebben az évben. A Tények Reggel a teljes lakosság körében is tartja piacvezető pozícióját, június 3-án 33,5%-os piaci részesedést ért el ebben a célcsoportban az RTL Klub Jó reggelt skacok! című műsorának 4,1%-os közönségarányával szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adler741 #2
    Eltakarodhatna mind a kettő az országból.
  • Laza #1
    Nem csodálkozom, hogy senki sem kíváncsi az RTL új reggeli műsorára ... az asszony reggelente be szokta nyomni készülődés közben a TV-t, és mióta lecserélték a régi műsort a halál fejű nőre meg a béna-béla rádiós gyerekre, azóta rosszul vagyok, mindig elkapcsoltatom ... nekem ez már sokk, reggel ébredés után :D

    Attól a vörös, halál fejű nőtől kész vagyok ... bár protekcióval jött át egy másik csatornától, remélem mihamarabb kivágják, hogy nyugodtan fel tudjak ébredni :D