Szekeres Viktor

Will Smith scifije lesz a nyár következő nagy bukása?

Ha a nézők hallgatnak a kritikákra, akkor a nyár újabb nagyköltségvetésű áldozata A Föld után című Will Smith-scifi lesz. Persze a kritikusi vélemények nem mindig befolyásolják a filmek szereplését.

Idejét sem tudni, hogy mikor fordult elő utoljára, hogy egy nyári hét összes nagyobb premierjének kritikái embargósak lettek volna. E héten viszont ez megesett, hiszen sem A Föld után (After Earth), sem a Szemfényvesztők (Now You See Me) amerikai kritikusi véleményei nem kerültek napvilágra csütörtökig. Az efféle embargónak sokszor az az oka, hogy nem akarják, hogy a filmet megnézni tervezők az esetleges negatív kritikák hatására meggondolják magukat. (Értsd: a stúdió képviselői is tudják, hogy rossz a film.)


Esetünkben úgy tűnik, hogy a fenti elmélet igazolódni látszik, hiszen az eddig befutott kritikák alapján A Föld után valóban pocsék lett. A kinti kritikákat összesítő RottenTomatoes oldal 13%-os mutatója szerint eddig csak nagyjából minden nyolcadik vélemény volt pozitív (10 dicsérő véleményre jut 68 negatív). A Szemfényvesztők egy fokkal jobban szerepelt, de ugyancsak az elvárások alatt teljesít eddig: 20 pozitív kritika és 29 negatív, 41%-os mutató.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bari06 #19
    Vicces a Föld után annak ellenére, hogy M. Night Samalamhajamla... (mittomén hogy írják) rendezte aki az Avatart úgy elb*szta ahogy csak lehet (kb. ezt a filmet utálom a legjobban) én kíváncsi vagyok rá. A másik meg a Szemfényvesztők benne van Tallahassee és Colombus, ha még szar is a film (amit kétlek) akkor is már meg ér egy mozit.
  • cateran #18
    Tenyleg fura, ha 1 filmet ahhoz a konyvhoz hasonlitjak, amibol keszult (nem, nem a forgatokonyvre gondolok :D) vagy varjunk csak...ja nem, nem fura...
    Megis mivel vessenek ossze 1 filmet, ha nem a forrasaval es mas hasonlo tematimaju, stilusu, stb filmekkel? Onmagahoz viszonyitva minden film 100%-os.
  • kalapos01 #17
    "nanáhogy bukni fog. sámánlájnnak köze volt hozzá. az az ember a hatodik érzék óta értelmes ötlettel nem volt képes előjönni. kár érte. "

    Ez hogy sikerült? Ha nincs értelmes ötlete, akkor nem lehet siker valami? A legutóbbi filmje is nagy siker volt. Nem kell a sikerhez értelmes ötlet.

    Nem mellesleg, ennek a filmnek az ötlete jó. Ha maga a film gagyi, akkor az más miatt van.
  • kalapos01 #16
    Olyan nincs, hogy "negatív kritikusi ítéletek", mert amit leírtál az minden filmre igaz. Minden film kap negatív kritikákat. És mindegyik kap pozitívakat. A kritikának nem az a lényege, hogy egyet elolvasol és ha negatív, akkor nem kell megnézned a filmet.
  • Wittgen #15
    Én mindenesetre megnézem mindkét filmet, nem egyszer a negatív kritikusi ítéletek ellenére nyújtott felhőtlen szórakozást 1-1 film :D
  • Dynamic #14
    Korábban voltak még jó filmjei. A Sebezhetetlen jó volt, a Jelek nagyon hangulatosra sikerült, a Falu is tetszett, de valahol a Lány a vízbentől kezdett eltűnni valami. Onnantól nem igazán van számomra értékelhető filmje. Ettől a trélertől sosem éreztem azt, hogy valami jó dolog fog kisülni belőle. Pedig minden új filmjénél bizakodom, hogy most hátha "feltámad".
  • Dynamic #13
    Pont ez a baj a kritikákkal, hogy sokan képtelen objektíven ítélkezni, és folyamatosan egy korábbi film változathoz, vagy a könyvhöz hasonlítják, amiből készült. Én nem láttam a rajzfilmet, nem is érdekel, önmagában vizsgálom a filmet. Szerintem nem volt vészes az Avatar, sőt simán lehetett volna jó is, ha nem lett volna kapkodó. Olyan volt, mintha rengeteg jelenetet kivágtak volna belőle.
  • god25 #12
    Egy érdekes cikk az After Earth filmmel kapcsolatban: Idegen civilizációk és más érdekességek az After Earth – A Föld után háttérsztorijában
    Vigyázat, a cikkben spoilerveszély!
  • Nethyrrea #11
    nanáhogy bukni fog. sámánlájnnak köze volt hozzá. az az ember a hatodik érzék óta értelmes ötlettel nem volt képes előjönni. kár érte.
  • jackoneill90 #10
    A jövőben minden kék lesz? Miért nem zöld?