Szekeres Viktor

Készül a Tigris és sárkány 2

A Tigris és sárkány minden idők legsikeresebb idegennyelvű filmje volt Amerikában, s most egy amerikai stúdió elkészíti a folytatást. A The Weinstein Company egyébként 5 részesre tervezi a sorozatot.

Az amerikai The Weinstein Company tegnap bejelentette, hogy elkészül a Tigris és sárkány (Crouching Tiger Hidden Dragon) folytatása, a Crouching Tiger Hidden Dragon II - The Green Destiny. A stúdió közlése szerint a forgatás 2014 márciusában fog elkezdődni Ázsiában, a filmet pedig Yuen Wo Ping rendezheti meg. A főszerepben a közönség Donnie Yent láthatja majd, de vissza fog térni benne az első epizódból ismert Michelle Yeoh is.

A forgatókönyvet John Fusco írta az Iron Knight, Silver Vase (Vas lovag, ezüst váza) című regény alapján. A könyv szerzője bizonyos Wang Du Lu, aki a Tigris és sárkány alapját képező regényt is írta. A könyvciklus egyébként öt kötetből áll és a The Weinstein Company a tervek szerint mind az ötöt meg akarja filmesíteni.

A Tigris és sárkány annak idején hatalmas siker volt, nem csak a kritikusok imádták, hanem a közönség is. Az Oscar-jelölések mellé 213 millió dollár bevételt gyűjtött össze világszerte, s Amerikában 128 milliós bevétellel minden idők legsikeresebb idegen nyelvű filmje lett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BrockSamson #3
    Ang Lee kifinomultsaga es hozzaertese nelkul nehez lesz ugyanazt a minoseget hozni, remelem nem zullesztik le a cimet.
  • hgaben90 #2
    Donnie Yen a főszereplő? Zsííír.
  • Ender Wiggin #1
    hollywood el fogja ezt is b..ni.