Szekeres Viktor

Itthon is láthatjuk a kegyetlen világvégés átverést

A tavalyi év egyik legnagyobb port kavaró pszichológia kísérlete Derren Brown brit illuzionista és mentalista nevéhez köthető. A Világvége Derren Brownnal ennek bemutatása.

A magyar Discovery Channel április 22-én, hétfőn 22 órától mutatja be a Világvége Derren Brownnal című műsorát. A két részben vetített film főszereplője egy hétköznapi brit férfi, Steven, aki saját bevallása szerint is lusta, felelőtlen, és semmire sem tartja az életét. A műsor egy lehetőség arra, hogy úgymond kapjon egy második esélyt és megváltoztassa az élethez való hozzáállását. Brown eszköze a meggyőzés: azt hiteti el Stevennel, hogy eljött a világvége. A férfi a meggyőzés hatására azzal szembesül, hogy egy elhagyatott katonai kórházban ébredt fel, két héttel azután hogy egy állítólagos meteor becsapódás elpusztította az emberiség nagy részét, és a túlélők kis csoportja egy zombikkal teli utópisztikus világban kénytelen élni.

A kísérletet megelőzően Brown és csapata, pénzt és időt nem sajnálva, hónapokon keresztül készültek arra, hogy Steven elhiggye majd a sztorit: meghekkelték a telefonját, manipulálták a hozzá eljutó híreket, a Twitter hírfolyamát, speciális tévé és rádióadásokat rögzítettek és irányítottak az ő készülékeire. Az előkészületek alatt több mint 200 színészt alkalmaztak, hogy tökéletes legyen a meggyőzés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #8
    Aki elhiszi, hogy van ez a csóka, aki pár társával meghekkel egy telefont, manipulkálja a Twittert, a tévét és rádiót, hogy átverjen egy balekot, aki persze az egészből mit sem sejt, az jó nagy balfácán.

    Csak tegyük fel, hogy igaz: mennyire is nem büntetendő, ha én átveszem az irányítást és manipulálom egy ember telefonját, Twitterét, tévéjét? Pláne ha ezt tévés bohócként teszem, és nem én vagyok a CIA. Na, ezért játszik itt minden szerepet színész. Vagy az utca embere, de akkor is pénzért szerepet játszik, max kevesebbért, mint a hivatásos. És már buktad is a valódi reakciót, hisz nyilvánvalóan semmi sem lehet valódi. Ennyire naiv/hülye (tetszőleges aláhúzandó) még te sem lehetsz.
  • SirAlo #7
    Aki fel tudna venni, vagy aki szeretne pontot rakni ra https://ncore.cc/requests.php?action=details&id=137543 En mar adtam bele 50-et, remelem sikerul valakinek felvenni, sajnos nalam mar nincs discovery a DIGI miatt:(
  • cateran #6
    " A közönségre is sokkal erősebben hatnak az igazi reakciók, még ha hasonlóak is. Leforgatnak párat igazi emberekkel, az egyik csak bejön. Ha nem, akkor nem adják le.)"
    Aham..a kozonsegre aztan kurvara hatnak az igazi reakciok, fel sem ismerik, de jah...
    Komolyan elhiszitek, hogy honapokon at penzt, idot es energiat nem kimelve probalnak megteveszteni valakit (aki nyilvan nem jar emberek koze, nem jar az utcan, boltba, egyaltalan sehova sem megy a lakasabol, bar gyanus, hogy minek van mobilja, hisz nyilvan senkivel sem beszel..Mert ha ezek kozul, akar csak az egyiket is csinalja, akkor 20 masodperc alatt kiderul, hogy nincs semmiele vilagvege)
    De ti csak bamuljatok tatott szajjal...
  • Johnye840 #5
    Bizonyára......te is biztos azok közé tartozol akik sose néznek tv-t, mert ti rájöttetek a titok nyitjára. Mert ugye aki tv-t néz az el van butitva...taníts mester!!!!!
  • goldmember #4
    Nyilván megrendezett az egész, mint a sok egyéb szar diszkoveri műsor.
  • zetortraktor #3
    Nem az a szánalmas, hogy fogalmad sincs róla, de eleve ebből indulsz ki (ez már eleve mindent elmond rólad), hanem az, hogy neked béna illúziók kellenek. Ugyanis nem esik le, hogy ha színész valaki, ha nem, a végeredmény ugyanaz. Tök ugyanaz. Mert a színész azt csinálja, amit kábé csinálna az, akit megszívatnak.

    Vagyis neked az a tudat kell, hogy valaki valóban szenved és nem a szórakozás vagy a tanulság. Szóval ez gáz.

    (Más kérdés, hogy minek szenvedjenek színésszel, ha meg tudják oldani igazi emberrel is? A közönségre is sokkal erősebben hatnak az igazi reakciók, még ha hasonlóak is. Leforgatnak párat igazi emberekkel, az egyik csak bejön. Ha nem, akkor nem adják le.)
  • NEXUS6 #2
    A műsorba csak 1 színész kell, a férfi aki eljátssza, hogy húdekibaxott módon átvágták a palánkon.


    Na, pont az ilyen műsorok miatt nincs tv-m már vagy 6 éve.
  • W B #1
    Ez WTF?