Szekeres Viktor

Otthon szeretünk filmet nézni

Inkább otthon nézünk filmet, a történet alapján választunk, és a kor előrehaladtával kevésbé szeretjük a sorozatokat. Többek között ezek is kiderülnek a FilmBox Nagy Filmnézési Szokások Kutatásából.

A FilmBox az elmúlt hetekben a hazai nézők filmnézési szokásaira vonatkozó online felmérést végzett el, melyre 1360 fő válaszolt. A közönség válaszai alapján arra következtethetünk, hogy legjobban a vígjátékot, az akciófilmet és a horrorfilmet kedveljük, míg történelmi/társadalmi témájú filmeket kevésbé nézzük szívesen, s ez természetesen igaz a művészfilmekre is.

A megkérdezettek közel 26%-a bárkivel szívesen néz filmet, szinte ugyanennyien azonban inkább az egyedüllétet választják. Mintegy 22% a partnerét részesíti előnyben, a barátok és a család azonban csak 13,8%-kal illetve 12,7%-kal van jelen. Talán meglepő lehet, hogy a megkérdezettek elsöprő többsége, több mint 73% legszívesebben otthon néz filmet, és mindössze alig több mint 10% szeret leginkább moziban nézni egy történetet. Közel 14 % bárhol, alig több mint 2% legszívesebben barátoknál teszi ugyanezt.

A válaszadók közel 60%-ánál a filmek és a tévésorozatok között nincs különbség tetszés szempontjából, de a sorozatok növekvő népszerűségét mutatja, hogy 27,8% jobban szereti a több epizódos történeteket, mint a filmeket, 13,9 % pedig inkább filmpárti. (A filmpártisággal kapcsolatos érdekes adat lehet, hogy míg a megkérdezettek 56,3%-a bármikor abbahagy egy filmet, addig 43,7% mindenképp végignézi, még ha nem is érdekli.)

Az online kutatás 2013 áprilisában készült 1360 fős mintán a Survey Monkey rendszerének használatával. A válaszadók 67,1%-a férfi, 32,9%-a nő volt, 17,5% 18 év alatti, 51,4% 19-29 év között, 19,8% 30-39 között, 7,8% 40-49 között, 3,5% 50 év fölött.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!