Szekeres Viktor

Súlyos bukta a Horrorra akadva 5

Az év első horrorparódiája nagy siker volt, azonban a tízszer annyi pénzből gyártott Horrorra akadva 5 már inkább tekinthető bukásnak. Ilyen gyengén Horrorra akadva-film még nem teljesített mozikban.

Amerikában pénteken mutatták be a Horrorra akadva 5. részét (Scary Movie), azonban a horrorparódia szereplése minden előzetes várakozást alulmúlt. Pedig az elemzők nem szálltak el, amikor legalább 20 milliós nyitóhétvégét vártak a filmtől. Egyrészt azért, mert az év elején bemutatott A Haunted House című horrorparódia is nagyjából ezen a szinten nyitott, másrészt mert az eddigi négy Horrorra akadva-film közül három nemhogy 20, de 40 millió dollár fölött debütált, mindössze a 2. résznek kellett beérnie 20 millió dolláros nyitóhétvégével.

A 2006-os Horrorra akadva 4 például 40 milliós start után csak Amerikában 90 millió dollár bevételt szedett össze, azonban az idei epizód pénteken mindössze 4-5 millió dollár bevételt generált az első becslések szerint. Ez a teljesítmény pedig az előrejelzések szerint mindössze 11-12 milliós bemutatkozó hétvégére lesz elegendő, mely mindenképpen bukásnak számít, nem csak a 20 milliós gyártási költség, és a legalább 40 milliós marketingköltés miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Etinger #7
    - Mikor érünk oda?
    - Nem tudom meg mondani.
    - Saccolni tud?
    - 2 óra múlva.
    - 2 óra múlva tud saccolni?
  • balat86 #6
    Hol vannak már a régi szép idők paródiái: Airplane, Top Secret, Nagy Durranás, Csupasz pisztoly meg még egy-kettő.

    Mostanában csak ilyenekre számíthatunk.
  • fergusonpapa #5
    Ez a legtöbb filmnél igy van..
  • Hirvaer #4
    Kétszer annyit költöttek marketingre, mint amennyibe maga a film elkészítése került?!
  • GaborT28 #3
    Űrgolyhók?... talán a legjobb paródia... talán azért, mert nem az alpári nyelvezettel akart nagyot mutatni....talán, mert nem a szarós-fingós vicceken volt a hangsúly.
  • Etinger #2
    A Superhero Movie nem annyira illik a sorba, az Aaron Seltzer-féle paródiák viszont tényleg a lehető leggyengébb filmek, amik valaha moziba jutottak. Hozzáteszem a Horrorra Akadva (az első részt talán leszámítva) sem egy olyan sírva röhögős sorozat, 1-2 fokkal volt csak jobb Seltzer munkáinál. Az előzetese alapján mondjuk még annyira se... Ennek ellenére valakinek bejönnek ezek, mert mégis futószalagon jöttek egy időben.

    Az Airplane meg pl még nekem is nagy kedvencem.


  • Zombee #1
    2006 óta viszont alaposan a fejébe verték az embereknek, hogy a paródia műfaja egy ganéj. Persze ez nem így van, csak rendre szar filmek készülnek. Katasztrófafilm, Bazi nagy film, Superhero Movie, Vámpíros film, Vámpírok szaga, Nincs Helsing egytől egyig fos. Nem is értem az A Haunted House 20 milliós nyitóhétvégéjét. Ők mondjuk jól jártak, mert a film 2,5 millióból készült, így gyakorlatilag esélytelen volt, hogy bukjanak vele.