Szekeres Viktor

Egyelőre nem dől be a Dreamworks animációs stúdiója

A Dreamworks Animation őszi nagy bukását egy időre feledteti új filmjük, a Croodék bemutatkozása, mely a papírformát igazolva korrekt, 40 millió dolláros eredménnyel mutatkozott be.

Az első becslések szerint a Croodék (The Croods) című Dreamworksös animációs film (kritikánk itt olvasható) Amerikában jól kezdte mozis pályafutását, ugyanis a péntek 11,6 millió dolláros bevétel nagyjából 44 millió dolláros nyitóhétvégét jelez előre, ami azt jelenti, hogy nagyjából az elvárt szinten teljesít a produkció. Mindez pedig azért számít nagyon fontosnak a stúdió életében, mert ha a Croodék besült volna, akkor az a mostaninál is nagyobb válságba sodorhatta volna a Dreamworks Animationt.


Mint az ismert a gondok akkor kezdődtek, amikor a stúdió őszi premierje, Az öt legenda katasztrofálisan, mindössze 23,7 millió dolláros nyitóhétvégével rajtolt. Mindez azonnal a részvények árfolyamainak esését vonta maga után és a 100 millió dollárt alig meghaladó amerikai bevétel, valamint a 200 milliós nemzetközi hozam végül 83 milliós veszteséget eredményezett a Dreamworks Animationnek, mely 2003 óta nem mutatott be olyan filmet, mely ne hozott volna nyereséget. Mindennek az is a folyománya lett, hogy a stúdió megvált 350 alkalmazottjától.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vaszkó Attila #7
    Az azért elmond valamit a cégről, ha egyszeri 83 milliós mínusz megfekteti. Nem valami tőkeerős cég ezek szerint... a sok-sok év nyeresége ellenére sem.
  • zetortraktor #6
    Mindenki olvasatában ez a siker. A stúdió dolgozói fizetést kapnak, év végén a nyereségből esetleg jutalmat, de azt nyilván részvényben. De a dolgozók fizetésének semmi köze nincs ahhoz, hogy egy film termel-e profitot vagy sem. Az teljesen különálló. Ez a film rengeteg pénz bukott. Mert többek között kevés bevételt hozott és sok pénzbe került.
  • Szefmester #5
    Az én olvasatomban ha egy cég kitermeli a befektetett pénzt akkor azon felül minden már siker. Ha pedig van annyi bevétel hogy nekikezdjenek a következőnek akkor már bőven sikeres a cég. Az hogy a kiadó vezetője nem vehet a prémiumokból pár extra motorcsónakot meg pár hét nyaralást valami luxusmacás helyen... hát nem érdekel. Nem tudnak élni, csak pénzt szórni.
  • zetortraktor #4
    Nem tévedsz, de tényleg minden attól függ, hogy 2 vagy 200 milliót költenek rá. Ezek az animációk általában 150 millióba kerülnek legalább.
  • marcee #3
    Nem, persze. De azt igen, hogy 300 milliós globális bevétel nem is olyan régen még hatalmas nagy sikernek számított, egy-két rendkívül drága produkciót leszámítva. Ez pedig egy tucat-cgi mese, ha nem tévedek.
  • zetortraktor #2
    Ugye most nem azt hiszed, hogy a stúdió megkapja azt a pénzt, ami a film bevétele?
  • marcee #1
    Ott valami nagyon el van cseszve, ahol 300 millió dollár bevétel komoly veszteséget jelent, és nem, nem a filmre gondoltam.