Szekeres Viktor

Már készül az orosz meteoresőről szóló film

A Discovery Channel Magyarországon március elején adja le a február 15-i cseljabinszki meteor-becsapódásról készített dokumentumfilmet.

2013. február 15-én reggel egy meteor szelte át az orosz égboltot. A maga után hagyott tűzeső és lökéshullám következtében több mint ezren megsérültek, ablakok törtek be és épületek rongálódtak meg. Meteoreső Oroszországban című műsorában a Discovery Channel benéz a sokkoló tűzeső kulisszái mögé.

Az 1908-as tunguszkai esemény óta ez volt a legnagyobb hatású meteor-becsapódás. Akkor egy lezuhanó égitest pusztított el mintegy 80 millió fát a tajgán, hatalmas tölcsért hagyva maga után. A robbanás okozta hőhullámokat több száz kilométerre is érezni lehetett. A most lezuhant rendkívül erős fényű, tűzgömbszerű meteor 15 méter átmérőjű lehetett, hatalmas robbanás kíséretében hullott darabokra, és a szibériai Cseljabinszk körzetében ért földet. Közel 4800 épületben okozott kárt, a szétrobbanó szilánkok több mint 1200 embert sebesítettek meg.

A március harmadikán 16:00-tól a Discovery Channel műsorán bemutatásra kerülő Meteoreső Oroszországban című dokumentumfilmben a Daily Planet műsorvezetői, Ziya Tong és Dan Riskin nyomon követik az eseményeket a bajt okozó égitest titokzatos keletkezésétől a felrobbanásig és annak hatásáig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sippie #3
    szerintem a gaz nácik állnak a meteor támadás mögött.
  • JackSparrow88 #2
    Na megint egy frappáns cím melyből én azt a következtetést vontam le, hogy egy normális hálivúdi film fog készülni belőle. Persze lehet előbb-utóbb valaki biztos lefog csapni az ötletre...
  • GaborT28 #1
    bazzeg.....