MTI

Százmillió forint juthat az artmozik korszerűsítésére

Akárcsak az idén, jövőre is 100 millió forint támogatást kaphatnak a kormányzattól az artmozik elavult technikai berendezéseik fejlesztéséhez, ez az összeg évente mintegy 10 filmszínház korszerűsítését teszi lehetővé - mondta el L. Simon László kultúráért felelős államtitkár pénteken Szolnokon a Tisza moziban, ahol egy digitális vetítőberendezést adott át jelképesen az üzemeltetőnek.

A kulturális kormányzat támogatásának leegyszerűsítve két fő iránya van, az egyik az értékes művek létrehozása, a másik ezen produkciók minél magasabb szinten való eljuttatása a nagyközönséghez - tette hozzá a politikus, megjegyezve: a klasszikus vetítőhelyek esetében nagyon időszerű a digitális technika bevezetése, mert a közönség már érezhetően kezdett elpártolni a hagyományos moziktól.


L. Simon László kultúráért felelős államtitkár elindítja az új digitális vetítőt a szolnoki Tiszapart moziban. Mellette Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere és Demeter István, a mozi ügyvezető igazgatója

Szalay Ferenc, a város polgármestere arról beszélt, hogy a Tisza mozi működtetője még az 1990-es évek elején "nagy fába vágta a fejszéjét", amikor saját pénzéből megvásárolta az önkormányzattól az épületet azzal a kitétellel, hogy filmszínházként működteti tovább. Azóta az elvárásoknak eleget tett, sőt képzőművészeti és tudományos filmszemlék rendezésével tovább öregbítette Szolnok kulturális hírnevét - mondta.



A szolnoki Tisza(p)art mozi a digitális vetítőberendezésének megvásárlását és felszerelését az Emberi Erőforrások Minisztériuma 11 millió, a Nemzeti Kulturális Alap 3,3, míg a szolnoki önkormányzat egy alapon keresztül 7,5 millió forinttal támogatta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!