Szekeres Viktor

Itthon ritka nagyot bukott Steven Spielberg

Steven Spielbergnek zsinórban a harmadik filmje bukott meg Magyarországon. Vajon a közönség ennyire nem bízik abban, hogy a nem túl népszerű témákat érdekesen adaptálja a rendező?

Mostanában nem megy Steven Spielbergnek Magyarországon. Tavaly már a Tintin kalandjaival és a Hadak útján című filmjével sem aratott nagy sikert itthon, idén azonban a rengeteg Oscar-jelöléssel büszkélkedő Lincoln nagyon csúnyán megbukott a hazai mozikban. A film mindössze a nyolcadik helyet szerezte meg a hétvégi hazai mozis toplistán miután 6 375-en váltottak rá jegyet, ami 8,4 millió forint bevételt jelentett a moziknak.


Persze annyira nem meglepő, hogy egy kosztümös, amerikai történelemről szóló film nem sikeres itthon, de a forgalmazó valószínűleg jobb szerepést remélt a 22 moziban bemutatott alkotástól. A film iránti érdeklődéssel kapcsolatban egyébként az is beszédes, hogy míg Amerikában már 171,5 millió dollár bevételt szerzett, addig a világ többi részén alig több, mint 30 milliót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Danecay #14
    Nézd meg, jó! :)
  • Zombee #13
    Én pl. ismerem a Tintint, a képregény (legalábbis egy része) magyarul is megjelent, a rajzfilmsorozat kijött VHS-en, DVD-n, adta tévé is.
    Az Asterix is francia, mégis ismerjük, a Pókember meg még messzebbről jött.
    Nem láttam még a Tintint, nem tudom, miért nem érdekelte a magyar nézőket, de már tervbe van véve.
  • czyi #12
    és egy mondat Spielberg ezelőtti két filmje miért nem érdekelte a magyar nézőket: Tin Tin? az meg ki a szösz? [tudom, hogy egy "ismert" francia képregényfigura, de ugyan hol ismert? mert kis hazánkban nem az...] -- egy ló eldönti a csata sorsát? mi több, egy ló a film főszereplője? nna, ne vicceljünk, kérem szépen!...
  • NEXUS6 #11
    Na ma megnéztem legalább a trélert.

    A téma, a rabszolgaság kérdése elég érdekes. Csak kár hogy abszolút nem aktuális, amikor fekete az USA elnöke, és egyre inkább az a gond, hogy az előző évtizedekben elindított demokratikus? folyamatok hatására a kisebbségeknek, és bárkinek, aki kisebbséghez tartozónak vallja magát olyan előjogai vannak, ami az egyre xarabbúl élő, egyre inkább megnyirbált jogokkal rendelkező többséget nem illeti meg.

    Ki a rabszolga ebben a mai világban, mindenki, talán pont a többség? Ki az aki bennünket felszabadít, hiszünk még ilyen nagy emberekben egyáltalán?
    Nem hiszem, hogy ilyen mondanivalója lenne ennek a filmnek, hogy ezeket a kérdéseket megválaszolja. Ha meg nincs, akkor sajnos pont annyit ér, amennyien megnézik.
  • Zombee #10
    Amerikában vajon hányan látták az Egri csillagokat és a Hídembert?
  • cateran #9
    Csakhogy mig a vapirvadasz szimplan netto baromsagnak keszult mar alapbol, addig ez 1 tortenelmi filmnek (mondjuk ugy, hogy valos alapokon nyugvo, tortenelmi huseggel atszott film) Mondjuk nem tudom mennyire sikerult jol-rosszul, de mivel Lincoln eletet azaz annak 1 reszet akarja bemutatni a film, hat az a minimum, hogy nincsenek benne egbekialto marhasagok. Mondjuk engem a legteljesebb mertekben hidegen hagy a film is, Lincoln is, meg hogy Spielberg szopoagon van-e Mo.-on vagy sem...
  • NEXUS6 #7
    Sőt zombivadász is van.;D
  • Ender Wiggin #6
    @zetor: akkor neked a hansel & gretel való.

    @csaba: a szenátusnak meg csak annyit üzennék - nézzék meg a Vámpírvadász Lincolnt is, utána ugassanak, hogy hamisítás.
  • zetortraktor #5
    Az miért baj? Tévedjenek, hamisítsanak, nem izgat. Legyen jó, szórakoztató. Ennyi a lényeg.
  • Gauge #4
    Ez a film engem rohadtul nem érdekel.