Szekeres Viktor

Így néz ki a WikiLeaks-mozifilm főszereplője

Julian Assange már most nincs oda azért, hogy film készül a WikiLeaks-történetről, de már nem tud mit tenni, hiszen elkezdődött a forgatás. A premierre novemberben fog sor kerülni.

Elkezdődött a sajtóban jobbára csak WikiLeaks-mozifilmként emlegetett The Fifth Estate forgatása, jelentette be a Dreamworks Studios, s ezzel a lendülettel nyilvánosságra is hozták a produkció első promóképét, mely a filmbéli Julian Assange-ot, valamint Daniel Domscheit-Berget ábrázolja. Talán felismerhető a képről, hogy Assange-ot az idei Star Trek-mozi főgonosza, Benedict Cumberbatch fogja alakítani, aki éppen e munkája miatt nem tudta még elkezdeni az ugyancsak a főszereplésével készült Sherlock harmadik szezonjának forgatását.


Cumberbatch mellett az Amerikában november 15-én bemutatásra kerülő filmben még olyan színészek fognak felbukkanni, mint a fenti képen is látható Daniel Brühl, valamint Laura Linney, Anthony Mackie, David Thewlis, Peter Capaldi, Dan Stevens, Alicia Vikander és Carice van Houten. Az amerikai forgalmazást érdekes módon a Disney egyik alstúdiója, a Touchstone Pictures fogja végezni, nemzetközileg pedig a Disney és a Dreamworks partnerei mutathatják be a filmet.

A The Fifth Estate-et Bill Condon rendezi, aki a legutóbbi Alkonyat-filmekért is felel, a szkriptet pedig az Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World's Most Dangerous Website és a WikiLeaks: Inside Julian Assange's War on Secrecy című könyvek alapján Josh Singer készítette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IMYke2.0.0.0 #5
    Akkor Te sem nézed a Sherlock-ot. Nem jutna ugyanis eszedbe ilyesmi :)
  • Gauge #4
    Chuck Norris fiatalon
  • Vaszilij Artyom #3
    Ez inkább valami viking fegyverhordozó vagy íjász
  • Béka Benő #2
    Milyen birka feje van már ennek a Benedict Cumberbatch-nek !
    Ütném agyon...
  • bertino #1
    keszul a propaganda ?