Szekeres Viktor

Tarantino filmjén nem segített az 5 Oscar-jelölés

Quentin Tarantino legújabb filmje, a Django elszabadul Amerikában már több, mint 125 millió dollárt gyűjtött, s mindezt úgy, hogy az Oscar-jelölések semmi hatással nem voltak a közönségére.

Úgy tűnik, hogy a Quentin Tarantinót kedvelőket nem befolyásolják a különféle díjak és jelölések, és azok, akik kevésbé kedvelik a rendezőt és nem annyira érdeklődnek a filmjei iránt, nem nagyon mozdulnak meg akkor sem, ha az Oscar-közelbe kerül. Quentin Tarantino eddigi legsikeresebb filmjét, a Django elszabadult az amerikai filmes akadémia öt Oscar-díjra jelölte. A westernnek esélye van, hogy elnyerje a legjobb filmért, a legjobb forgatókönyvért, a legjobb fényképezésért és a legjobb hangvágásért járó díjat, valamint mellékszereplőként Christoph Waltz is győzedelmeskedhet.

Azonban míg a legtöbb Oscarokra jelölt film bevételei a nominációk hatására megugrottak hétvégén Amerikában, addig a Django elszabadul számai úgy változtak, mintha mi sem történt volna. A film a hétvégi toplistán a negyedik helyre csúszott le, az első becslések szerint péntektől vasárnapig 11 millió dollárt fizettek ki megtekintésére az amerikaiak, ami 44,7%-os csökkenést jelent az előző hétvégéhez képest. (Hasonlóan egyébként A nyomorultak sem nyert nézőt a díjesélyekkel, ellenben például a Lincoln bevételei 16, a Napos oldalé 38, Az Argo-akcióé pedig 57%-kal nőttek meg.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aldo Moro #1
    Ennyire szereti Christoph Waltz-ot? Mondjuk mint náci tiszt, ritka genya volt, az tuti.