Szekeres Viktor

Hatalmas siker Tarantino új filmje

Elmúltak azok az idők, amikor Quentin Tarantino rétegfilmes rendezőnek számított. Mostani filmjeire már tódul a közönség, még akkor is, ha egy három órás westernről van szó.

Tény és való, hogy Quentin Tarantino a zseniális Kutyaszorítóban utáni második filmjével, a Ponyvaregénnyel már pályája elején letett az asztalra egy 100 milliós amerikai bevételt elérő rendezést, azonban ettől még nem vált kasszasikerek készítőjévé. Sem a Jackie Brown, sem a két Kill Bill-film, sem pedig a Grindhouse-os viccelődés nem érdekelte a szélesebb közönséget. Az áttörést 2009-ben a Becstelen Brigantyk hozta meg számára, mely nem elég, hogy 320 millió dollár bevételt eredményezett világszerte (120 millió Amerikában, 200 millió Amerikán kívül), még 8 Oscar-jelölést is begyűjtött.


Nos, nagyon úgy néz ki, hogy a rendező legújabb filmjére, a 165 perces Django elszabadulra (Django Unchained) hasonló sors vár, hiszen az eddigi díjátadókon nem szerepelt rosszul a film, a keddi premierje pedig máris 15 milliós bevételt produkált. Ez péntekre ráadásul már 42 millióra nőtt, ami 60 millió dolláros nyitóhetet jelez előre, s ez azt is jelenti, hogy a 100 milliós amerikai bevételi határt ismét gond nélkül fogja átlépni Tarantino.

Összesítésben a Django elszabadul 25-i teljesítménye minden idők ötödik karácsonyi bevétele, ami egy majdnem 3 órás, erősen korhatáros alkotástól remek teljesítmény. (Tavaly az ugyancsak karácsonyi, korhatáros A tetovált lány négy nap alatt ért el 15 millió dollárt, s még így is eljutott a 100 milliós határig.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #3
    Tarantino csak játszott a Sukiyaki Western Djangoban, ahhoz, hogy milyen a film, semmi köze. Nem is kell rajta meglepődni, japán film, eleve azért olyan, amilyen. Tarantino szereti a japán filmeket, ez közismert, ő is sokat merített belőlük. A Django elszabadul viszont jól láthatóan egy spagetti western stílusú film, nem véletlenül ez a címe, és nem véletlenül ugrik be Franco Nero is. Ha amerikai stílusú westernt forgatott volna, ennek az egésznek nem lenne semmi értelme.
  • Tinman #2
    A jó westernt én is szeretem. Tarantino is biztos szereti. Viszont amihez eddig köze volt western témában (Sukiyaki Western Django) az bizony egy kalap szart nem ért. Kötelező jelleggel, ropogósra fogom torrentelni, ha egyáltalán arra méltó lesz majd. Persze nem azonnal, jó lesz pár hónappal később, amikor már nézhető minőség is lesz belőle.
  • Zombee #1
    Szeretem a jó mocskos westernt. Tarantino szereti a spagetti westernt. Én szeretem Tarantinot. Tarantino forgatott egy mocskos spagetti westernt. Kötelező jelleggel moziban lesz megnézve először, persze nem multiplexben, jó lesz két hónappal később féláron is.