Szekeres Viktor

Előretör az egyik hazai gyerekcsatorna

A Minimax minden idők legmagasabb nézettségével zárta az ősz első hónapját. A magyar gyermekcsatorna ezzel szeptemberben magasan megelőzte versenytársait.

Az AGB Nielsen adatai alapján szeptemberben a 4-14 éves gyermekek kedvenc mesecsatornája a Minimax volt. A csatorna a célcsoportnak számító korosztályt tekintve minden idők legmagasabb havi nézettségi arányát érte el, reggel 6 és este 20 óra között 14 százalékos közönségarányt produkált. A korcsoportba tartozó gyerekek az adott időszakban a televízió előtt töltött összes idejük felében a Minimaxot nézik.

A csatorna a sikert az új műsorstruktúra beérésének tulajdonítja, melyet még júliusban vezettek be. Ennek köszönhetően szombaton és vasárnap reggel nyolctól filmeket nézhetnek a gyerekek, míg 10:30-tól 11-ig egy-egy tematika köré épülő sorozatok futnak. Júliusban, augusztusban és szeptemberben a lovas mesék voltak terítéken, októbertől pedig olyan nyomozós sorozatok indulnak, mint a Geronimo Stilton, a Sün Alfréd forró nyomon és az Ötös fogat – Kölyökzsaruk akcióban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Grodt #3
    Persze, hogy nem vágom, végülis csak egy 4 éves meg egy 6 éves kistesóm van. És ők most már inkább néznek normális meséket, mint Eperkét, meg a többi értelmetlen zagyvaságot. Este lehet, hogy jobb műsorokat adnak, de néha volt "szerencsém" 1-2höz, aminek a készítőjével szívesen elbeszélgetnék...
  • zetortraktor #2
    Ennyire vágod a Minimax kínálatát? Milyen agyad van, hogy egy mese azt is képes elbutítani? Milyen gusztustalan is minden este a Kis herceg. Igazi szenny.

    (Egyébként ebből látszik, hogy fogalmad sincs az egészről. Egy T-Rey expresszből vagy Sün Alfrédból éppen, hogy tanulni is lehet. Persze rohadtul nem azért néz a gyerek este mesét az iskola és a leckeírás után, hogy tanuljon.)
  • Grodt #1
    Régen amikor néztem, akkor még normális mesék voltak, amikből lehetett tanulni is, mint pl.: az Egyszer volt, hol nem volt... francia mesék, vagy a varázslatos iskolabusz. Most már ezen is csak többnyire agybutitó, nagyon gyenge mesék mennek...