Szekeres Viktor

Tényleg az év egyik legjobban várt filmje lett a The Master

Amerikában múlt héten bemutatták moziban is a The Mastert és cseppet sem meglepő módon Paul Thomas Anderson filmje máris megdöntötte az egyik kihasználtsági rekordot.

Pár hónapja már lelkendeztünk a The Master című Paul Thomas Anderson-film előzetese láttán. A The Master a bejelentése óta szerepel az év legjobban várt filmjeinek listáján, köszönhetően annak, hogy a rendező 15 év alatt készített eddigi öt filmje (A szerencse zsoldosai, Boogie Nights, Magnólia, Kótyagos szerelem és a Vérző olaj) mind nagyon jól sikerült, még a közönség is 7.0/10 fölötti osztályzattal illette őket az IMDb-n.


Amerikában a The Master pénteken került bemutatásra és mindössze 5 moziban termelt 730 ezer dollár bevételt. A közel sem mindenkinek ajánlott produkció vásznanként ezzel átlagosan 146 ezer dollár bevételt ért el (a 2000-nél több moziban bemutatott filmek esetében az 5000 dollár fölötti vászonátlag már korrektnek számít), ami minden idők legjobb limitált nyitányának számít. A rekordot nemrég döntötte meg 130 ezres vászonátlagával a májusban bemutatott Holdfénykirályság, amely uralkodás elég pünkösdire sikerült. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vászonátlag alapján kialakított rangsorban pár animációs film, valamint a Kevin Smith-féle, egyetlen moziban bemutatott Red State jobb átlaggal bír, de mindegyik filmet kirívóan magas helyárak mellett mutatták be.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laza #1
    'Tényleg' az lett? Ez még messze van a tényszerűségtől.