Szekeres Viktor

Nicolas Cage újabb hatalmas bukást jegyezhet fel

Nicolas Cage tavasszal A bosszú jogán című filmmel bukott hatalmasat, ősszel pedig a Stolennel. Ezek után már nem is lehet csodálkozni azon, hogy a forgalmazók mindössze pár száz moziban merik bemutatni filmjeit.

Bemutatták Amerikában a Stolen című Nicolas Cage-akciófilmet, melynek már az előzetese is nagyon gyengére és klisésre sikeredett, bár a mellékelt szavazásunk alapján az SG-s olvasók több mint fele nagyon jó filmet remélt a képsoroktól. Nos, a Stolen sem a kritikusok, sem a közönség szerint nem lett túl jó film (sőt!), bár utóbbiak azért elnézőbbek. Az viszont mindkét táborra, a kritikusokra és a nézőkre is igaz, hogy nem nagyon érdeklődtek az Amerikában 141 moziban bemutatott akciófilm iránt.


A The Expendables 2-t is jegyző Simon West által rendezett Stolen hétvégén mindössze 204 ezer dollár bevételt termelt, ami botrányos, 1400 dolláros vászonátlagot jelent. (Összehasonlításképp a hétvégén 5 moziban bemutatott The Master több mint 700 ezres bevételt produkált három nap alatt.) Öröm lehet az ürömben az, hogy a Stolen még így is jobban kezdett, mint a tavaszi A bosszú jogán, mely 231 moziból szedett össze 249 ezer dollár bevételt. Ebből a filmből kiindulva még a gyenge szereplés sem biztos, hogy akadálya lesz a Stolen hazai premierjének, így talán nekünk is esélyünk nyílhat moziban megnézni, hogyan sikerült Cage legújabb filmje.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • adampierson #10
    Ezt az embert, irányítani kell. Olyan rendező kell neki, aki nem hagyja, hogy Cage-izálja a karaktereit. Értem én, hogy olcsó a faszi (pláne most), és a neve is jó reklám, de nem tartozik azok közé a színészek közé, akik bárkit/bármit el tudnak játszani. Talán, egy nagyon jó rendezővel a háta mögött menne neki. Ezek az alacsony költségvetésű szarok, amikben egyre-másra felbukkan (tisztelet a kivételnek) nem azok, a nagy hollywoodi blockbusterek, melyekért a producerek iszonyatosan kaparnak/tepernek. Reméljük, hogy a Nemzet Aranya következő része, visszaidézi kicsit a faszi értékét. Még ha csak további három fos filmig is. :)
  • dresden1 #9
    A fele nincs készülőben, csak egyszer volt róla kósza hír. Azokból sosem lesz semmi.
  • JL666 #8
    ittis láccik, hogy pedélozik a pali, egy csomó filmje készülőben van, akárcsak a nemzet aranya 3...
  • AZTA #7
    Szerintem ha tényleg ennyivel tartozik akkor időről időre törlesztenie kell, nem mondhatja hogy hát én most várok amíg egy nagy volumenu produkcióba hívnak. :D
  • dresden1 #6
    Akkor nem ilyen filmeket csinálna, amikért alig kap pénz, hanem elmenne tévézni vagy könyörögne a Nemzet aranya 3-ért.
  • Jawarider #5
    "De ugyanakkor mennyi adót fizetett be ez alatt az idő alatt? Semennyit."

    Hogy is történhetett meg ez Amcsiban ...?
  • Major #4
    2010 vége: Nicolas Cage az évek alatt nagyjából 14 millió dollárnyi (közel 3 milliárd forint) adótartozást halmozott fel, ami miatt csődbe ment, egész pontosan csődbe vitte a pénzügyi tanácsadója.

    2011:
    Cage jelenleg katasztrofálisnak tartja az anyagi helyzetét, és igencsak kérdéses, hogyan egyenlíti ki a tartozását. Ráadásul több pert is a nyakába akasztottak, volt neje 13 milliót követel, míg egy cég többek között csalás miatt 36,7 milliót szeretne kapni.

    Cage már hat ingatlanát adta el, és minden létező filmet elvállal – két éve Magyarországon forgatott egy boszorkányos történetet –, sőt még egy varázslós bohóckodást is bevállalt.

    -------------

    1999 és 2004 között Wesley Snipes 38 millió dollárt (7,5 milliárd forint) keresett majdnem fél tucat filmben való szerepléssel, amelyek között olyan népszerű mozifilmek is előfordulnak, mint a Penge. De ugyanakkor mennyi adót fizetett be ez alatt az idő alatt? Semennyit.
  • AZTA #3
    Ez már évek óta terjeng nem hiszem hogy még mindig tartozna. Am meg Wesley Snipes is sitten van, szal nem lenne egyedi eset ha lecsuknák. :D
  • Major #2
    Mert Cage papa elfelejtette befizetni, az adót és most pedálozik, hogy ne csukják dutyiba :)
  • AZTA #1
    Azért ez nem kimondottan az ő hibája. Ha egyszer szar az alapötlet, a forgatókönyv, rendező stb, akkor ő se tudja megváltani a világot. Az más kérdés hogy miért vállalja el egyáltalán ezeket a filmeket.