Szekeres Viktor

Még mindig nem tudni, hogy tér vissza a mozikba Batman

A Warnernek valószínűleg nemsokára elő kell rukkolnia a farbával, hogy miképpen tervezi megvalósítani saját szuperhős csapatának mozifilmjét, s hogy mik a terveik Denevérember karakterével.

Egyre nagyobb hullámokat ver a rajongói közösségekben, hogy még mindig nincs konkrétum a tervezett Igazság Ligája-mozifilmről, valamint arról, hogy mikor és milyen formában fog visszatérni a mozikba a Denevérember. Előbbiről szólva a napokban először Ben Affleck neve merült fel rendezőként (a színész-rendező részvételét félig-meddig cáfolta), majd pedig a Wachowski-testvérek merültek fel esélyesként. A nagy kérdés csak az, hogy ha lesz Igazság Ligája-film, akkor abban fog-e szerepelni Batman, s ha igen, akkor a Batman-folytatás vagy -reboot előtte vagy utána készül-e el, esetleg éppen az Igazság Ligája-történetbe lesz beépítve Gotham védelmezőjének "újjászületése". A "reboot vagy folytatás?"-kérdésben elég nagy a megosztottság, hiszen egy frissen véget ért szériát nem biztos, hogy érdemes azonnal újraindítani, mindenki láthatta, hogy A csodálatos Pókember milyen csúnyán leszerepelt az első trilógiával összehasonlítva. (Mégis egyre többen kardoskodnak egy radikális újragondolás mellett, például a Batman Beyond című történet alapján.)

Konkrétumok híján egyre többen tartják valószínűnek, hogy az új Batman valóban az Igazság Ligájában lesz először látható, mely filmmel kapcsolatban nem szabad elfelejteni, hogy már kész a forgatókönyve (a Gangster Squados Will Beall műve), így a Warner stúdió pár hónapos előkészítést követően bármikor elkezdhetné a forgatást és akár 2014-ben is előállhatna a filmmel. Egyelőre azonban a DC-univerzumban csak Superman visszatérése jelent biztos pontot, Zack Snyder Man of Steeljét június közepén fogják bemutatni jövőre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #14
    A nemzetközi bevételek fele a stúdióé, vagyis összességében megtérül akkor is, ha otthon mínuszos a mutató. Külföldről jött 100M dollár is 100M dollár, nem?
  • Loverman #13
    "a 230 millió dollárból készített reboot még mindig csak 258 milliónál tart, vagyis hazájában hatalmas mínuszban fog zárni, ha a 315 milliós összköltséget vetjük össze a 125 milliós tiszta bevétellel. (Míg a harmadik Pókemberre megközelítőleg 48 millió jegyet adtak el Amerikában, a mostani részre még 30 milliót sem.)"
  • tomboy013 #12
    "Még mindig nem tudni, hogy tér vissza a mozikba Batman" Basszus, nincs 2 hete hogy láttam a moziba a legutóbbi batman filmet és még most sem tudják hogy mikor lesz legközelebbi rész moziba??? Aztaaaaaa de buták...... Ilyen gyökér cikk címet...
  • Vereshegyi #11
    A Nolan filmek jók, de rengeteg olyan aspektust lehagynak Batmanról ami létfontosságú lenne a reális JLA tagsághoz. Batman egy detektív és a Föld második legokosabb embere Luthor után. Ezek konkrétan kimaradtak ebből a trilógiából. A JLA-nek Batmanra mint tudományos szakértőre, nyomozóra és csúcstechnikás kütyük szállítójára van szüksége.

    Ami szerintem jó ötlet lehetne, valahogy előásni Damien Wayne-t. Nagyon bejönne Batman és Talia Ghul szociopata kölyke, igaz a képregényekben ő leginkább csak minden idők legőrültebb és legveszélyesebb Robinjaként ismeretes.
    Damien
  • anubys1984 #10
    A bevételekből durván 350 milla jut a stúdiónak, a mozis lefutás után is marad cirka 100M náluk, majd ez után jön a lakossági forgalmazás, TV-jogok és ott vannak a merchandising bevételek is.
    Beszélhetünk róla, hogy ennél többet vártak volna, vagy nem hozta az elvárt eredményt, de továbbra sem látom, hol van az a "csúnya leszereplés"...

  • dresden1 #9
    Leírtad és még kérdezed? Reál értékben megcsinálták a legdrágább Pókembert, ami a legkevesebb pénzt hozta. Főleg, hogy 3D-s volt. Attól, hogy egy film baromi sok pénzt hoz, még nem lesz rettentő sikeres. Sokan csak azt látják, hogy sok a 700 millió dollár, más meg azt, hogy 20-30%-kal kevesebb volt a néző és valószínűleg nem erre számítottak, amikor tervezték a filmet. A filmekre nem azért költenek, hogy visszakapják a pénzüket. Annál még bankba tenni a lóvét is jobban megéri.

    Ha 100 millióból forgatták volna, ennyit akkor is hoz, vagyis 140 milliót már is buktak amiatt, hogy ilyen drága lett.
  • Zombee #8
    Összességében azért megtérült, és legalább egy százas haszon is lett rajta, ha kb. felével számolunk annak, ami a bevételekből a stúdióé. Azért az nem rossz.
  • Loverman #7
    Az új rész 240 millióba került, nem ez a legdrágább rész, viszont Amerikában csak 250 milliót hozott össze, ez kb 100zal kevesebb mint amit a többi rész produkált. Még a sikeres filmeknél is háklisak arra hogy az összbevételből mennyi az amit Amerikában szedtek össze.
  • Loverman #6
    "A sztori a jövőben játszódik, amikor Batman 10 év önkéntes nyugdíjazás után tér vissza, hogy a hősöktől megtisztított világban, a fasiszta önkényuralom felé hajló Amerikában, a minden korábbinál mocskosabb és kegyetlenebb Gothamben szembeszálljon legnagyobb ellenségeivel – és a kénytelen-kelletlen a karhatalmat képviselő Supermannel. Kor- társadalom- és médiakritika, kegyetlen, brutális, hardcore szuperhőstörténet" Nem biztos hogy most pont ezt kéne megfilmesíteni..
  • GaborT28 #5
    Nem csak a bevétel számít, a fogadtatás is. Nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Túl sok pozitív nézői kritikát nem olvastam róla. Mellesleg engem pont azért hagyott hidegen ez az új rész, mert az utóbbi időben elég volt Pókemberből.