Szekeres Viktor

Itt a az új Tüskevár-mozifilm előzetese

Már majdnem hét éve leforgatták az új Tüskevár-mozifilmet, de anyagiak híján nem sikerült jó ideig befejezni, most azonban úgy tűnik, hogy végre megnézhetjük magunknak Balog György filmjét.

Nem sokan hitték, hogy valaha is el fog készülni a tervezett új Tüskevár-adaptáció, de a kételkedőkre egy frissen a netre kikerült előzetes cáfolt rá. Nem mintha nem lett volna megalapozott a kételkedés, ugyanis a Pizzást készítő Balog György már 2005-ben leforgatta filmje nagy részét, azonban az utómunkálatokhoz, illetve a terjesztéshez, a kópiák legyártásához még hiányzott több mint tízmillió forint, s ezért jó ideig nem is került bemutatásra az alkotás.


A Fekete István regényéből készült mozifilm a tervek szerint szeptember 20-án kerülne bemutatásra - remélhetőleg a hazai multiplexek egy része is fel fogja karolni a Tüskevárat, annak ellenére, hogy az év elején az ifjúsági műfajt képviselő hazai Sherlock Holmes nevében című film csúnyán megbukott. Az új adaptációban Tutajost a Sorstalanságból is ismert Nagy Marcell alakítja, míg Matula bácsi az általában zseniális Kovács Lajos lett. Mellettük még olyan színészek tűnnek fel a filmben, mint Eperjes Károly, Pogány Judit, Rékasi Károly, Détár Enikő, Haumann Péter, Molnár Piroska és Hirtling István.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BaliBoy #12
    "Eperjesnek egy szerep áll jól: Józsi a Legényanyában :)."
  • Zombee #11
    Az Egri csillagokban legalább nem lenne borosbocskor meg rádióreklám és bonbon a filmzenében :)
    Bár inkább ne legyen rá pénz soha, nem láttam ugyan, de úgy rémlik, 10 éve kb. készült egy új Pál utcai fiúk, és az valamiért sokaknál kiverte a biztosítékot.Az Egri csillagokban amúgy minden hibátlan a mai napig. A helyszínek, díszletek kifogástalanok, felépítettek egy egész várat is, és a kor számos nagy színésze játszott benne, sokuk mai napig a legnagyobbak közé tartozik, pl. Sinkovits Imre... a történet maga szintén remek.
    Bár nem tartozik a kedvenceim közé, de ilyen tekintetben A kőszívű ember fiai is monumentális alkotás, ezekhez fogható film nem készült a 60-as, 70-es évek óta. Tudom, volt egy Hídember, de valahogy azt nem emlegetném egy lapon a fenti klasszikusokkal.
    Eperjesnek egy szerep áll jól: Józsi a Legényanyában :).
  • BaliBoy #10
    Ez az aláfestő zene borzalmas.
    Eperjes Károly meg egy ripacs. Hihetetlen, hogy ezt az embert alkalmazzák.
  • jamboox #9
    Nem mutatták már be ezt a tévében? Olyan ismerős. Az utószinkron baromi szar.
  • dresden1 #8
    Minek film, ami külföldön állja meg a helyét? Nem mellesleg ott van egy csomó, a Csicska, a Csak a szél, a Torinói ló, a Womb. Mindegyik megállta a helyét külföldön.
  • xido #7
    Mert az epizodistákat is futtatni kell..Rékasi Karcsi a tanár az elején,neje a nője...Eperjes lett a Zenthe Feri bácsi,Pogány Judit a neje :)..Piroska a nagyi,Hirtling az apu,Haumann passz :)
  • GaborT28 #6
    Itthon csak ilyesmire futja.... na nem mintha gond lenne a "művel", de mikor rendeznek már magyarok olyan magyar filmet ami külföldön is megállja a helyét????
  • lived #5
    Én a régi sorozatból láttam részeket.
    Hát Bánhidi László Matula bácsiját Kovács Lajos nem igen múlja felül, de az előzetes alapján az ő játéka se rossz.
    Én megfogom nézni, és nagy valószínűséggel még moziban is teszem ezt.
    Erre kéne egyébként elvinni inkább a mai kölköket és nem a nem tudom hanyadik Disney film százezredik részére, vagy valami más tök értelmetlen filmre.
  • pityokas #4
    Én csak azt nem értem, hogy emlékeim szerint csak kb. 3 szereplő viszi a történetet, akkor még is miért van felsorolva ennyi (felnőtt) színész???
  • Garou #3
    +1
    Már vártam, mikor veszik elő ezt is. Szerencsétlen Vuk, az eredeti egy kivételes időtlen alkotás, mögöttes tartalommal jócskán megpakolva, az újban meg a tolószékes hülyegyerektől kezdve a trendi reppelő hollóig minden volt, a megvalósítás szintje pedig már minősített bűncselekménynek számít. Macskafogó2-nek is volt baja jócskán, de annyira nem lett katasztrófa. Az eddig látottak alapján egyelőre itt sem bizakodok.

    Lenne rá zseton, már megkaptuk volna az új Egri Csillagokat is.