Szekeres Viktor

Kőkemény lett a Dredd teljes előzetese

Még nem tudni, hogy milyen lesz az új Dredd bírós mozifilm, de az biztos, hogy előzetes alapján a Stallone-féle verzió csak ovisoknak szánt esti mesének tűnik.

A röpke minielőzetes után az ígéreteknek megfelelően ma megérkezett a Dredd első, teljes előzetese, melyben röviden a történetet is ismertetik, valamint azt, hogy kik állnak (látszólag) a jó és a rossz oldalon, de persze a képsorok zöme mégiscsak az akciójelenetekre koncentrál. A trailerben természetesen a címszereplőt alakító Karl Urban látható legtöbbet - szájtól lefelé. A társaként Olivia Thirlby-t láthatjuk, aki meglepő választásnak tűnik a szerepre. (A 25 éves színésznőt legutóbb a Mocsokváros utcáinban és A legsötétebb órában láthattuk.)


Velük szemben pedig Lena Hadey vonul fel, akit jelenleg a legtöbben a Trónok harca Cerseieként láthattak, de korábban is tévézett már, ő volt Sarah Connor a Terminátr: Sarah Connor krónikái című tévésorozatban. Filmjeivel mostanság nem jutott el a hazai mozikig, utoljára talán a St. Trinian's - Nem apácazárdában láthattuk, no meg persze Gorgóként a 300-ban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #21
    MC1 egy afféle gyűjtőtégely az egykori Amerika romjain, de ettől a karakterek nemzetisége nem ismert az előzetesekből, a filmbéli város helye sem.
  • Zombee #20
    Kedvet kaptam újra a Stallone változathoz, éjszaka meg is néztem ismét. Magát a képregényt nem ismerem közelebbről, poszt-apokaliptikus világ, a cselekmény javarészt egy Mega City nevű városban játszódik, ami akárhol is lehetne a világban... ha nem a Szabadság szobor tetejében lenne a végén Stallone és Assante végső küzdelme. De a szobor korábban is felbukkan a filmben, pontosan nem emlékszem, valamit építettek is hozzá, ezt külön említették is. Emellett nem mehetünk el szó nélkül a sárga színű, fekete-fehér kockás skycab-ek mellett sem.
    Mega City One egy hatalmas államnyi nagyságú város az USA keleti partján.
    Jövőben játszódik, angol képregény, viszont a helyszín Amerika.
  • zetortraktor #19
    "egy film amiben amerikai karaktereket brit színészeknek adnak"

    LOL? Neked van arról fogalmad, hogy mit írtál? Hol van itt szó amerikai karakterekről? Láttad a filmet? Nem mintha nem lenne tök mindegy, hogy milyen nemzetiségű alakít, de a Judge Dredd eleve angol képregény. De ez a jövőben játszódik, senki nem mondta, hogy Amerikában, nem véletlen, hogy amerikai színész alig van a filmben, olaszok, újzélandiak, angolok vannak, és a karakterek nevei sem feltétlenül angolok.
  • Zombee #18
    Én egész biztos megnézem! :)
  • Ender Wiggin #17
    Lena Headey-nek ugyanolyan az arckifejezése, mikor kemény (Terminator, Dredd), mint, mikor dugják (300). Nagy színésznő. :-D
    Urban is bármit játszik, mindig ugyanazt karaktert hozza, kb. mintha az activity-ben azt próbálná elpantomimezni, hogy a satuba szorult a töke.
    A meg külön gratula, hogy megint egy film amiben amerikai karaktereket brit színészeknek adnak, akik nem tudják normálisan színlelni a kiejtést.
    Stallone-t legalább a rajnogói megnézték, ezt a szart ki fogja?
  • Merces #16
    én sehogyan sem tudom komolyan venni Karl Urbant, viszont az előzetes tetszik, kicsit olyan amatőrfilmes beütései vannak
  • TreDoR #15
    Én valahogy nem tudom komolyan venni Karl Urbant ilyen ruhában.
  • Alfa Of NS #14
    Hát nem estem hasra tőle. Lehet hogy rétegfilm lesz. Aki ismeri a Dredd Bíró világát annak tetszeni fog, viszont a történet lehet hogy gyenge lesz ahhoz, hogy a kívülállóknak tetsszen. Ráadásul pár jel, mint például hogy csak Dredd visel sisakot a csajszi nem, a ruházatról hiányzik az arany színű kiegészítő stb, arra utal, hogy a rendező beáldozta a forgatókönyv szempontjait az anyagi szempontoknak.
  • birdo #13
  • Ender Wiggin #12
    Karl Urban, Lena Heady, vazze, az összes egyarcú színészt összeszedték. Stallone a színészet Lawrence Olivierje és hozzájuk képest.