Szekeres Viktor

Jöhet a Shop-stop 3

Kevin Smith, miután úgy döntött, hogy nem rendez több filmet, még megpróbálja elkészíteni a Shop-stop harmadik részét, melyet azonban már nem a mozik mutatnának be.

Kevin Smith 1994-es kultikus sikerű filmje, a Shop-stop 27 ezer dollárból készült, csak Amerikában 3 milliót jövedelmezett - és ennél jóval többet az elkövetkező években, s ami fontos, ismertté tette rendezőt. Smith igazi underground figuraként indult, de idővel igazi kommersz rendező vált belőle, s az a pálya, mely a Shop-stopot követően az ugyancsak szörnyű címmel bíró Shop-show-val, a Comic strip - Képtelen képregénnyel, valamint a Dogmával folytatódott, olyan filmekkel zárult, mint a Két kopper és a Red State. Pontosabban szólva a még bemutatás előtt álló jégkorongos Hit Somebody-val, hiszen annak bejelentésekor Kevin Smith azt mondta, hogy többet nem fog rendezni, 11 film bőven elég volt.


Azt nem tudjuk, hogy betartja-e ígéretét (fenyegetését?), de azt igen, hogy a Shop-stop valamilyen formában folytatódhat. 2006-ban láthattuk a szerethető, de természetesen minden ízében alacsonyabb rendű folytatást, a Shop-stop 2-t, most pedig Smith elejtette azt egy, az EW-nak adott interjújában, hogy meg akarja csinálni a harmadik epizódot - színdarabként. Smith februárban, a Seminar előadása után jutott arra az elhatározásra, hogy nem lenne elvetélt ötlet egy fél éves színházi előadás, s az interjúban elmondta, hogy Jason Mewes (Jay) és a nagyobb szerepet kapó Trevor Fehrman (Elias) benne lenne a dologban, bár még Brian O'Halloran (Dante) nem tud róla, viszont az ő válasza a színházi múltja miatt sem lenne kétséges, sőt, még Rosario Dawson Becky-je is szerepelne a darabban, egy előre felvett "jelenet" erejéig. A nagy kérdés, hogy a Randalt alakító Jeff Anderson mit mond, rajta áll vagy bukik az ötlet sorsa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #10
    A Shop Stop számomra mindig is olyan film lesz amit akármikor megnézek szétröhögöm az agyam. Jó lenne egy 3. rész. Az első rész puritánabb, bunkóbb stílusa engem jobban megfog mint a másodiké, bár az sem volt rossz =)
  • sanyicks #9
    ja szerelmi filózások... pl a seggből szájba téma, meg frodó buzisága :D
  • Wittgen #8
    Nekem mindkét rész nagyon bejött, a 2. kicsit jobban tetszett. Egyébként jöhetne megint egy elborult Jay és Néma Bob folytatás.
  • Katalizátor #7
    Jómagam elég csalódott voltam a 2. részt tekintve. Én is nevettem egy-két dolgon, de inkább csajoknak készült sztem. :)
    Főleg szerelmi filózások voltak benne, nem pedig az "Élet Nagy Kérdései". :D
    Egyszer láttam, de nem hiszem, hogy többször megnézem. Az elsőt persze már a 2. óta is többször újranéztem. :)
  • NEXUS6 #6
    A 2. nekem is jobban bejön. Kevésbé punk, de filmesebb, meg minden.
  • kriszwells #5
    Igaz az 1. részt csak egyszer láttam, és bár tisztelet érte, de nekem annyira nem jött be, a 2 viszont sokkal jobban, talán egyik kedvenc vígjátékom. Tudom hogy már sokkal kommerszebb a 2, de bejön, ahányszor látom nevetek, sokat és bár nincs nagy sztorija nekem nagyon tetszik, kis átlagemberek kis életcélja, ez mindíg is tetszett. Várom a hármat, ha nem megy el nagyon más irányba, és a 2 szereplői lesznek.
  • carville #4
    Teljesen nézhető alkotás, néhány dolgon hangosan röhögtem, de az első részhez nem mérhető.
  • Stonee #3
    az első rész nagyon magasra tette a lécet, ezért sokan csalódtak a 2. rész 'horderejében'. ettől függetlenül, nekem tetszett a 2. rész is, és örülnék egy 3. résznek is. főleg ha közvetlenül folytatja a megkezdett sztori menetét.

    " i assure you we're open " :D
  • caius marius #2
    Már mitöl lett volna alacsonyabb rendű a shop stop 2?
    Jöhet a harmadik rész de legyenmárinkább film!
  • Fresh Duke #1
    Én egy Jay és Néma Bob Visszavág 2-t akarok.