Szekeres Viktor

A Transformers 2 írói írják A csodálatos pókember 2-t

Napjaink legmenőbb írópárosa fogja véglegesíteni A csodálatos pókember második részének a történetét, de arról természetesen még nem tudni, hogy a 2014-ben bemutatásra kerülő filmben kivel néz szembe Peter.

A Sony Pictures olyannyira biztos A csodálatos pókember című képregényfilm sikerében, hogy újabb írókat szerződtetett a második epizódra. A stúdió ma hivatalos közleményben jelentette be, hogy a napjaink legnagyobb sikerű filmjeit jegyző Alex Kurtzman-Roberto Orci párosra bízzák júliusi premierjük folytatásának forgatókönyvét. A duó James Vanderbilt első draftját fogja átdolgozni. A forgatás a tervek szerint 2013. első negyedévében indulna, a premierre pedig 2014. május másodikán kerülne sor.

Leginkább Matt Tolmach producer méltatta a Kurtzman-Orci-duót, akik elmondása szerint az írópáros egyedi képességgel rendelkezik, hogy remek karaktereket és nagyszerű akciójeleneteket álmodjanak a vászonra. Kurtzman és Orci az elmúlt években több sikerfilm és bukás szkriptjéért felelt, mint ahogy remek és nagyon gyenge forgatókönyveket is szállítottak le, a filmográfiájuk többek között a következő filmeket tartalmazza forgatókönyvíróként: A sziget, Zorro legendája, Mission Impossible III, Transformers, Star Trek, Cowboyok és űrlények, valamint a mélypont, a Transformers: A bukottak bosszúja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ktamas74 #5
    Ha ők a legmenőbbek, akkor nagy bajban van Hollywood. A nézhető filmjeik (Sziget, MI3)forgatókönyvei a legjobb indulattal is csak közepesnek mondhatóak.
    A dialógusok nevetségek, nem életszerűek. Ennyi erővel a Barátok közt forgatókönyvírót is odaültethetnék.
    Hiába a nagy öregek már kihaltak Hollywoodban, és velük a jó forgatókönyvírók is.
  • Zombee #4
    Minőségileg lehet mélypont a Transformers: A bukottak bosszúja, de anyagilag hatalmas siker volt, nem is volt kérdés a folytatás. És ez a stúdióknak fontosabb, mint hogy néhány ember húzza a száját. Bár szerintem anno SzV sem mélypontnak írta le a filmet.
  • Wittgen #3
    Jaja, adok 1 esélyt én is az újrázásnak, de ha nem jön be, akkor a folytatásai mennek a kukába (only, ha nincs más és unalmas az este).
  • Fresh Duke #2
    Ha a megérzésem beigazolódik, elég lesz egy A csodálatos pókember is.
  • Wittgen #1
    Azt meg kell hagyni, hogy akciójeleneteket nagyon jól tudnak írni, viszont a sztorikkal hadilábon állnak (meg a karakterek kidolgozásával). Sziget, Star Trek, MI3 mindenképpen a jók közé tartozik szerintem.

    Persze az is kérdés, hogy vajon a stúdió/producerek mennyire irányítják a kezüket írás közben.