Szekeres Viktor

Az évezred egyik legjobban várt filmje mától a hazai mozikban

A Battle Royale-os beütésű Az éhezők viadala az előrejelzések szerint akár minden idők tíz legjobb amerikai filmes nyitányának egyikét is produkálhatja a hétvégén. Hisszük, ha látjuk.

Itthon a mai napon, az amerikai premier előtt egy nappal került bemutatásra Az éhezők viadala (Hunger Games) című film, mely Suzanne Collins magyarul is megjelent regényének adaptációja. Az nézői hájp, az előrejelzések, az elővételben eladott jegyek mennyisége, valamint az Amerikában a filmet vetítő mozik száma mind-mind arra utalnak, hogy már a premier hétvégéjén hatalmas bevételre tehet szert film. A kezdeti óvatos becslések 75-90 milliós debütálásról szóltak, de több szakértő azt sem tartja lehetetlennek, hogy Az éhezők viadala minden idők legjobb márciusi nyitányát produkálja Amerikában, ami a 116 millió dollárral startoló Alice Csodaországban trónfosztását jelenthetné.


Itthon természetesen egyelőre még nincs olyan státuszban Az éhezők viadala, mint az Alkonyat, így nem feltétlenül lehet hatalmas kasszarobbantásra számítani, bár a könyvek fogadtatása viszonylag jó volt, s persze Magyarországon az első Alkonyat-film sem volt túl nagy siker, ellentétben a többi epizóddal. Az mindenesetre már most biztosra vehető, hogy egy vagy két év múlva bemutatásra kerülhet a folytatás, a Futótűz, s idővel a harmadik rész, A kiválasztott is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merces #17
    ..nem mert decemberben világvége és nem lesz több film
  • Hirvaer #16
    Itt soha senki nem kérdez senkit semmiről.
    Most akkor mi legyen? Tiltassuk le a hozzászólásokat, nehogy valaki olyat olvasson, amit az önérzete nem hagyhat szó nélkül? :)
  • bujtorgy #15
    hát bejött nekik..
    kérdés, érdemes-e megnézni, és hogy érdekli-e a nemzetközi közönséget (mondjuk eztuán az amerikai start után gondolom nagyobb lesz a hype...)
  • Jawarider #14
    "Az évezred egyik legjobban várt filmje" - tuti ???
  • zetortraktor #13
    Téged se kérdezett senki te szerencsétlen barom.
  • GAVI #12
    hát van egy két film amit jobban várok(mivel erről most hallottam először és remélem útóljára:) pld: prometheus, alapítvány vagy a Végjáték(Ender's game)....
  • adampierson #11
    Eme évezred első 12 évében, nem korai kicsit ez a kijelentés? Körülbelül hat-hét film van, amit eléggé várok már, de ez nincs köztük. :(
  • Narxis #10
    Téged se kérdezett senki te szerencsétlen barom.
  • pokolfiu #9
    1984 és running man keveréke... mindkettő külön okés nagyonis, de egyben? hááát...
  • CybeRick #8
    Ez mi? Elsőre azt hittem Asylum film. Várta a fene, legjobban most Prometheus várós részemről. Könyvet lehet elolvasom, és majd meglátom fog-e tetszeni. Könyv alapján John Carter is lehetett volna évezred filmje, mégsem lett.