Szekeres Viktor

A megérkezett a Prometheus eddigi leghosszabb és legjobb előzetese is

Egyre nehezebb számon tartani, hogy a napokban hány előzetes érkezett a Prometheus-hoz, de ezúttal a mennyiség úgy tűnik, hogy végre együtt fog járni a minőséggel.

Vannak filmek, melyek marketingjét a fokozatosság jegyében alakítják a stúdiók, s eddig a Prometheus is ilyennek tűnt, hiszen röpke teaserrel és vírusvideóval keltették fel a közönség kíváncsiságát. Azonban a mostani dömping példátlannak is mondható, hiszen 24 óra leforgása alatt bemutatták az IMAX-előzetes, az amerikai trailer és egy újabb vírusvideó, melyeket követően a Fox a nemzetközi előzetest is közkinccsé tette, s mindez az internet korában sok felhasználóra egyszerre zuhant rá.


Sok mindent leírtunk már a filmről, de azt talán nem, hogy Amerikában minden adott lesz a sikeréhez, hiszen az Alien-folytatásra éhező tömegek a június 8-i hétvégén szinte csak a Prometheusra válthatnak jegyet. Ridley Scott filmjével egy napon ugyanis mindössze a Madagaszkár harmadik részét mutatják be, mely nyilvánvalóan más célközönséggel rendelkezik. Sőt, sem a Prometheus premierje előtt egy héttel, sem utána egy héttel nem kerül mozikba hasonló réteget megcélzó alkotás, mindössze egy Hófehérke-adaptáció, egy Adam Sandler-komédia és egy musical.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #18
    Hat igen technikailag fejlettebbnek tunnek ahhoz kepest, hogy elozmeny... :)
  • NEXUS6 #17
    Erről az jut eszembe, hogy az a dúrva, ha megnézzük a 2001-et, meg a 2010 Űrodüsszeiát akkor a 2001 valahogy modernebbnek, időtlenebbnek tűnik.

    Scott azért elég jól adja elő, hogy 2 sci-fit is ő csinált, amit azóta is másolnak, Alien + Blade runer. Persze a látványhoz kellettek olyan emberek, mint Giger, vagy Syd Mead.
  • kerge30 #16
    Eltekintve attól,hogy a Nostromo űrhajó MS-DOS rendszerrel üzemelt és "Anya" kb. egy Junoszt-tv méretű/külsejű monitorból üzengetett,az Alien szerintem technikailag alig-alig avult el,mert egy hideg kórház és szerelőműhely ötvözetének volt megcsinálva a teherhajó.Ha lézerágyúval meg csillogó kijelzőkkel lett volna telepakolva,már biztos mókásabbnak tűnne.Az a film a suspense miatt ma is a személyes kedvencem.Csak remélni tudom,hogy sikerül Scott mesternek valami félelmet gerjeszteni (bennem).
  • NEXUS6 #15
    Sajnos a sci-fi filmek tudnak a leggyorsabban öregedni.

    Ma ha látunk egy 15 éves moziban valami katódsugárcsöves kijelzőt, akkor az egész már nagyon gagyinak tűnik. A SW ep. 4-ben, amikor Artu-ról leszívták az adatokat, akkor nagy bika kábeleket raktak rá. Aztán lejött róla egy kb 40 kb-os vektorgrafikus rajzocska a halálcsillagról. USB/wifi akármi, ugyanmár!:D

    A Prometheus sok szempontból már eleve is retró. Pl a az űrhajósok ruhája sokkal jobban hasonlít valami 50-es évekből származó álmodásra, mint akár a 70-es évek sci-fi-jére. Ez az egész viszont rögtön egy kortalanabb filinget ad neki. Ha jól sikerül a film, jó eséllyel így tovább marad a nézhető sci-fik között, mint akár az Alien.
  • Zocsi #14
    @: 30 éves fikciókat? :) Azért elég sok sci-fi rendező merítkezik a '40-70s évek regényeiből, vagy még korábbiból... Mellesleg azért science-fiction design-ban el lehet azért képzelni retrospektív vonalat is. Talán a 2009-es Hold c. film jó példa erre, bár annak steril képi világa nehezen hasonlítható össze Ridley indusztriálisabb vízióival.

    Mindenesetre nem hinném, hogy zavaró lesz a filmek közötti efféle különbség. A korral való haladás és az, hogy képesek vagyunk elvonatkoztatni a látottakat és hallottakat annak mélyebb jelentéstartalmától teszi ezeket a folytatásos filmeket szórakoztatóvá... :)
    Amúgy tényleg elég spoiler-es a trailer, de mindenképp moziban nézős. Csak attól félek nem lesz elég nyomasztó az atmoszférája a sok csili-vili fényeffekttől.
    Várós!!
  • Zombee #13
    Az EP3-ban nem technikai okai vannak, nyilván direkt hasonlít, utal ott már minden a régi trilógiára.

    A Prometheus-ban szerintem jó lesz ez így. Az Alien idejében úgy képzelték el a fejlett későbbi évszázadokat, ma pedig így. Egy sci-fi esetében nem lenne értelmes dolog 30 éves fikciókat vászonra vinni.
  • wolruf #12
    Ezért tetszett a Star Wars 3. részének a vége, ahol a hídon sétafikál Darth Vader és a hajó műszerei már hasonlítottak a 4. részben található nagy kapcsolós, ilyen-olyan kijelzős, tekerős, ,,régimódi'' nagyon épített hatásúra. Holott előtte kicsivel (1-2 rész) már modernebb csodák voltak mindenhol :)
    Hasonló ,,visszafejlődés'' szerintem más filmnél, sorozatnál is jópofa lenne.
  • Merces #11
    az isten verje a faxát a rohadt nyominger hallivudba , már semmit nem képesek megcsinálni rendesen mi ez a szánalmas HDRIs grafika aszódjatok meg......
  • Hirvaer #10
    A 8-ik utas '79-es film.
    33(!) évvel ezelőtt nemhogy nem állt rendelkezésre olyan technológia amivel olyan sci-fi elemeket tudtak volna beletenni a filmekbe, mint ma (állítólag Lucas is azért kezdte '77-ben a 4. résszel a Star Wars sorozatot, mert az első három részben lévő droid harcokat egyszerűen nem tudta akkor úgy megvalósítani, ahogy akarta), de a sci-fi környezet is eleve mást jelentett az embereknek akkoriban.

    Gondolj csak a régi Star Trek sorozatban a hídra, ahol a falakat telepakolták ledekkel és kész is a harmincakárhány-századbeli hipermodern környezet; az akkoriak ámultak rajta, mi már csak mosolygunk :)
    Sőt, már ma sem lenne a legkorszerűbb a Bolygó nevéből az a pittyegő érzékelő, de a filmélményt tekintve azért nagy flash volt, mikor egyszer csak megjelent egy pont a kijelzőn, majd több tucat követlen Ripley előtt, holott Ő nem látott sehol semmit.. :D
  • Stranger666 #9
    ilyenen akadj fel utoljára.