18
-
bmw #18 Hat igen technikailag fejlettebbnek tunnek ahhoz kepest, hogy elozmeny... :) -
#17 Erről az jut eszembe, hogy az a dúrva, ha megnézzük a 2001-et, meg a 2010 Űrodüsszeiát akkor a 2001 valahogy modernebbnek, időtlenebbnek tűnik.
Scott azért elég jól adja elő, hogy 2 sci-fit is ő csinált, amit azóta is másolnak, Alien + Blade runer. Persze a látványhoz kellettek olyan emberek, mint Giger, vagy Syd Mead. -
kerge30 #16 Eltekintve attól,hogy a Nostromo űrhajó MS-DOS rendszerrel üzemelt és "Anya" kb. egy Junoszt-tv méretű/külsejű monitorból üzengetett,az Alien szerintem technikailag alig-alig avult el,mert egy hideg kórház és szerelőműhely ötvözetének volt megcsinálva a teherhajó.Ha lézerágyúval meg csillogó kijelzőkkel lett volna telepakolva,már biztos mókásabbnak tűnne.Az a film a suspense miatt ma is a személyes kedvencem.Csak remélni tudom,hogy sikerül Scott mesternek valami félelmet gerjeszteni (bennem). -
#15 Sajnos a sci-fi filmek tudnak a leggyorsabban öregedni.
Ma ha látunk egy 15 éves moziban valami katódsugárcsöves kijelzőt, akkor az egész már nagyon gagyinak tűnik. A SW ep. 4-ben, amikor Artu-ról leszívták az adatokat, akkor nagy bika kábeleket raktak rá. Aztán lejött róla egy kb 40 kb-os vektorgrafikus rajzocska a halálcsillagról. USB/wifi akármi, ugyanmár!:D
A Prometheus sok szempontból már eleve is retró. Pl a az űrhajósok ruhája sokkal jobban hasonlít valami 50-es évekből származó álmodásra, mint akár a 70-es évek sci-fi-jére. Ez az egész viszont rögtön egy kortalanabb filinget ad neki. Ha jól sikerül a film, jó eséllyel így tovább marad a nézhető sci-fik között, mint akár az Alien. -
#14 @: 30 éves fikciókat? :) Azért elég sok sci-fi rendező merítkezik a '40-70s évek regényeiből, vagy még korábbiból... Mellesleg azért science-fiction design-ban el lehet azért képzelni retrospektív vonalat is. Talán a 2009-es Hold c. film jó példa erre, bár annak steril képi világa nehezen hasonlítható össze Ridley indusztriálisabb vízióival.
Mindenesetre nem hinném, hogy zavaró lesz a filmek közötti efféle különbség. A korral való haladás és az, hogy képesek vagyunk elvonatkoztatni a látottakat és hallottakat annak mélyebb jelentéstartalmától teszi ezeket a folytatásos filmeket szórakoztatóvá... :)
Amúgy tényleg elég spoiler-es a trailer, de mindenképp moziban nézős. Csak attól félek nem lesz elég nyomasztó az atmoszférája a sok csili-vili fényeffekttől.
Várós!! -
#13 Az EP3-ban nem technikai okai vannak, nyilván direkt hasonlít, utal ott már minden a régi trilógiára.
A Prometheus-ban szerintem jó lesz ez így. Az Alien idejében úgy képzelték el a fejlett későbbi évszázadokat, ma pedig így. Egy sci-fi esetében nem lenne értelmes dolog 30 éves fikciókat vászonra vinni. -
wolruf #12 Ezért tetszett a Star Wars 3. részének a vége, ahol a hídon sétafikál Darth Vader és a hajó műszerei már hasonlítottak a 4. részben található nagy kapcsolós, ilyen-olyan kijelzős, tekerős, ,,régimódi'' nagyon épített hatásúra. Holott előtte kicsivel (1-2 rész) már modernebb csodák voltak mindenhol :)
Hasonló ,,visszafejlődés'' szerintem más filmnél, sorozatnál is jópofa lenne. -
Merces #11 az isten verje a faxát a rohadt nyominger hallivudba , már semmit nem képesek megcsinálni rendesen mi ez a szánalmas HDRIs grafika aszódjatok meg...... -
Hirvaer #10 A 8-ik utas '79-es film.
33(!) évvel ezelőtt nemhogy nem állt rendelkezésre olyan technológia amivel olyan sci-fi elemeket tudtak volna beletenni a filmekbe, mint ma (állítólag Lucas is azért kezdte '77-ben a 4. résszel a Star Wars sorozatot, mert az első három részben lévő droid harcokat egyszerűen nem tudta akkor úgy megvalósítani, ahogy akarta), de a sci-fi környezet is eleve mást jelentett az embereknek akkoriban.
Gondolj csak a régi Star Trek sorozatban a hídra, ahol a falakat telepakolták ledekkel és kész is a harmincakárhány-századbeli hipermodern környezet; az akkoriak ámultak rajta, mi már csak mosolygunk :)
Sőt, már ma sem lenne a legkorszerűbb a Bolygó nevéből az a pittyegő érzékelő, de a filmélményt tekintve azért nagy flash volt, mikor egyszer csak megjelent egy pont a kijelzőn, majd több tucat követlen Ripley előtt, holott Ő nem látott sehol semmit.. :D -
Stranger666 #9 ilyenen akadj fel utoljára. -
ddt500 #8 Az előzetes alapján csak egy apró problémám van. Ez ugye előzményfilm?
Ennek ellenére kb. 2X fejlettebbnek tűnik az emberek technológiája mint a 8-ik utas vagy az 57 évvel később játszódó Bolygó neve: Halálban. Ott szó sem volt 3D-s kivetítésről stb. stb. -
#7 A múltkor a csúcs a Dzson Kárter volt, leadtak 10 percet a filmből. Eszkész! Legközelebb egy ruszki kamerás torrenttel fognak reklámozni egy filmet?
;D -
#6 Pontosan - ezért nem nézek én sem trailereket.
A 2:30-as Prometheus trailer volt a kivétel.
Ezt már nem nézem meg. -
Hirvaer #5 Sajnos egy majd' három perces előzetest nem igen rendeznek le nagy jelenetek bevágása nélkül.
A Die Hard 4 óta pont hogy igyekszem elkerülni az általam kivételesen jónak tartott filmnek (Hobbit, Prometheus, Batman stb.) trailerjeit; inkább menjek el látatlanban egy filmre - ezáltal eleve elvárások nélkül - és mondjam a mozi végén, hogy "volt már jobb is", mintsem menjek el egy filmre és az összes jó jelenetnél ilyesmit mondjak magamban: "ez az első trélerben benne volt.. ez a másodikban.. ez a szereplő nemsokára haldokolni fog a másik karjaiban, a tréler szerint" -
Stranger666 #4 Igen saojnos elég sok volt a spoiler, de ennek ellenére sztem maradt még pár meglepetés. Én biztos, hogy ott leszek a premier napján a moziban... -
hunwhite #3 Nekem nagyon bejönnek a scifik! Úgyhogy várom! Igaz kicsit elcsépelt, de a látvány talán kárpótolt! Ennyire hülyék nem lehetnek, hogy bemennek a szarkofágok közé és még matatnak is benne! -
willcox #2 Oroszul rettenetes volt.
Ugyanez itt van angolul -
#1 Na nekem itt a határ, szerintem ezt sem nézem meg.
Szeretek a moziteremben meglepődni.
Kínában az adócsalásért pár hónapja még halálbüntetés járt, nem vagyok biztos, hogy a spoilerezés kisebb bűncselekmény, még ha a film kiadója csinálja is.