Szekeres Viktor

Folytatást kap 2012 első nagy scifi sikere

Elkészülhet Az erő krónikájának a folytatása, hiszen az ismeretlen szereplőkkel forgatott scifi nagy sikerrel mutatkozott be Amerikában, s Amerikán kívül is elég sikeres.

Hollywood meglehetősen kiszámítható és akárcsak a mozizók, szeret biztosra menni. Ezért meglehetősen sok a folytatás és feldolgozás, valamint adaptáció, hiszen egy filmet egyszerűbb eladni egy bejáratott névvel, mint egy ismeretlennel. Amikor pedig egy ismeretlen, azaz eredeti alkotás befut és sikert arat, akkor természetesen a stúdiók első reakciója a második rész készítése, hiszen feltételezhető, hogy a közönség szívesen nézné tovább a neki tetsző film karaktereinek történetét.


Ennek megfelelően a Deadline információi szerint Max Landist, Az erő krónikájának (The Chronicle) fogatókönyvíróját leszerződtette a 20th Century Fox, hogy megírja a szuperképességekre szert tevő és a sötét oldal felé elcsábuló fiatalok történetének második részét. A döntés papírformának mondható, hiszen az áldokumentum-jellegű scifi 12 millió dollárból készült és már 61 milliónál tart Amerikában, a világ többi részén pedig 44 milliónál, igaz nálunk meglehetősen gyéren szerepel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • hunwhite #4
  Big Like! :D
 • zetortraktor #3
  Most akkor csökkent igényűnek tartod magad? Hisz te fogyasztottad a filmet.
 • endrev #2
  Na persze egy elég nagy piacon a csökkent igényűek is kellő vásárlóerőt jelentenek.
 • endrev #1
  Hát izé. Nem volt egy nagy szám, és el is volt rontva már az is, ahogyan a kézikamerás felvételeket összeválogatták (voltak biztonsági kamerás felvételek is), de a történetet épphogy a klasszikus módon, nem pedig a hülye kézikamerás módon lehetett volna igazán színvonalasan megjeleníteni.