Szekeres Viktor

Először kerül fekete-fehér film az IMAX mozikba

Tim Burton egyik idei filmjére nem feltétlenül lehet azt mondani, hogy IMAX mozikba termett, azonban a Frankenweenie - Ebcsont beforr című animációs alkotást mégis megnézhetjük 3D-ban hatalmas vásznon.

Az IMAX Corporation és a The Walt Disney Studios ma bejelentette, hogy Tim Burton egyik új filmje, a Frankenweenie - Ebcsont beforr (Frankenweenie) digitális remasterelést követően nem csak 2D-ben és 3D-ben, hanem IMAX 3D formátumban is bemutatásra kerül világszerte október első hetében - Amerikában például ötödikén, nálunk, mivel csütörtök a premiernap, negyedikén. Mindez pedig azt is jelenti, hogy IMAX moziban először lesz látható fekete-fehér film, hiszen Tim Burton legújabb stop-motion animációs filmje monokróm lesz bemutatva. (Nem mellesleg eddig bábfilmet sem láthattunk IMAX-ben.)


A Frankenweenie - Ebcsont beforr Burton 1984-es élőszereplős rövidfilmje alapján készült, mondhatni annak feldolgozása lesz. A szívmelengető történet egy kisfiúról és kutyájáról szól. Utóbbi azonban váratlanul elpusztul, így a kis Victor a tudományt hívva segítségül életre kelti legjobb barátját. Aki ismeri Burtont, jól tudja, hogy nem idegen tőle az animációs, valamint a stop-motion műfaj, hiszen ő rendezte A halott menyasszony, míg a Karácsonyi lidércnyomásnak az írója és producere is volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tmk #2
    Kiváncsain várom a Tim Burton féle feldolgozást
  • Laza #1
    Na, végignéztem a kisfilmet, úgyhogy moziba se kell már menni :)