Szekeres Viktor

Extrákkal zsúfolva jön idehaza is DVD-n a Trónok harca

Még a második évad hazai premierje előtt megjelenik itthon is DVD-n a Trónok harca című fantasy-sorozat első szezonja, ráadásul olyan kiszerelésben, melyről nem spórolták le az extrákat.

Március hetedikén idehaza is megjelenik az HBO tavalyi fantasy sorozata, a Trónok harca (Game of Thrones), mely George R.R. Martin regényciklusának, A tűz és jég dalának első kötete alapján készült. A 8190 forintos fogyasztói áron kínált kiadvány öt lemezes lesz angol 5.1-es és magyar 2.0-ás hanggal, és természetesen feliratokkal. Ami nagy pozitívum, hogs rengeteg extrát is tartalmazni fog a DVD-pakk.

A magyar felirat nélküli extrák a következők: 1.) Teljes Westeros-kalauz: Interaktív útmutató az első évadban szereplő nemesi családokhoz és területekhez. 2.) Így készült a Trónok harca: Exkluzív félórás dokumentumfilm eddig soha nem látott forgatási felvételekkel, valamint a szereplőkkel és az alkotókkal készült interjúkkal. 3.) A nyitójelenet megalkotása: Kulisszák mögé kalauzoló kisfilm a Trónok harca Emmy-díjas nyitójelenetének készítéséről. 4.) A könyvtől a képernyőig: David Benioff és D.B. Weiss executive producerek, valamint George R.R. Martin író a fantasyregény képernyőre vitelének nehézségeiről mesélnek. 5.) Karakterakták: 15 főszereplőt jellemeznek az őket alakító színészek. 6.) Az Éjjeli Őrség: Átfogó portré a hétszáz láb magas Falat őrző férfiak különleges rendjéről. 7.) A dothraki nyelv megalkotása: A Trónok harcában szereplő dothraki nép számára alkotott komplex nyelv bemutatása. 8.) Audiokommentárok: Hét audiokommentár a szereplők és az alkotók, köztük David Benioff, D.B. Weiss, George R.R. Martin, Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington és mások közreműködésével.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andrews2007 #11
    Külföldön úgy emlékszem Blu-rayen is kijön. Eleve ott van vásárlóerő rá ugye.
  • winnie #10
    arra célzok, hogy épp a könyvet ismerőknek nem lenne benne semmi érdekes, legalábbis újdonságok szempontjából, nyilván sokaknak, akik nem ismerik a könyveket, még így is az marad, de persze ez minden adaptációra igaz, a filmesekre is, amik természetesen inkább hűek, míg a sorozatoknál már csak a formátum miatt is minimális a hű adaptációk száma.
  • Kindred Blades #9
    Amennyiben feltesszük, hogy a nézők egytől-egyig olvasták a könyvet, igaz.
  • winnie #8
    eleve nem nagyon van sorozat könyv alapján - vagy, ha van, akkor az mini. a legtöbb "könyves" sorozat inkább eltér a könyvtől, mert abban nem biztos, hogy sok érdekes lenne, ha már ismert történet elevenedne meg a képernyőn.
  • Tinman #7
  • scagnetti #6
    Nagyon kevés az olyan sorozat, ami ennyire részletesen, igényesen ki van dolgozva egy könyv alapján.
    Tinman szerintem csak azt akarja mondani, hogy ez miért nem kap BD kiadást?
    Pedig ez valóban megérdemelné, lehet még én is bezsákolnék egyet.
  • Zombee #5
    Nem az a baj, hogy ő mindent BD-n vesz meg, hanem hogy tirpák.
  • cylonflatus #4
    Nem mindenkinek telik BR-re...
  • NovaTerra #3


    Ha nem is teljesen ide illik, de ez jutott róla eszembe.
    Egyébként a kiadókat nem fogja nagyon lesújtani, ha áprilisban veszi meg a nép azt, amit márciusban tervezett.
  • Utokverek #2
    Meg is venném, de mivel
    http://fc03.deviantart.net/fs71/f/2012/019/f/d/operation_black_march_by_archangelvampire-d4mz296.jpg
    hát, bekaphatják.