Szekeres Viktor

A TV2 tavasszal sorozatokkal próbál RTL Klubot verni

A TV2 többek között régi sikersorozataival, egy új fantasy-vel, valamint egy 60-as években játszódó történettel próbálja elkapni az RTL Klub megannyi krimijét.

Melyiket választanád inkább?
  • Az RTL Klubot és tucatnyi krimisorozatát.
  • A TV2-t és a sokféle műfajú szériákat.
A TV2 felemás teljesítményt nyújtott az elmúlt években, ha sorozatokról volt szó. Például, ha a délutáni és kora esti műsorsávot nézzük, akkor azt vehetjük észre, hogy a csatorna folyamatosan megsemmisítő vereségeket mér az RTL Klub-ra: ez volt a jellemző pár éve, amikor klasszikus sorozatokat adtak, illetve ismételtek, s tavaly is, amikor török, illetve dél-amerikai telenovellákat sugároztak. Sőt, korábban a TV2 igen büszke lehetett hétfő és szerda esti műsorsávjára is, hiszen az NCIS és a Doktor House bár hatalmas csatát vívott az RTL Klubos sorozatokkal, de általában győzedelmeskedet - előbbi például a Győzike megszüntetésében is nagy szerepet játszott, utóbbi pedig a TV2 jóformán egyetlen sorozataként képes volt felvenni a harcot a dzsókerként majd minden napon bevetett, közönségkedvenc Miami helyszínelőkkel.


Manapság azonban sem Amerika magasan legnézettebb sorozata, sem a nézettségével a 9. évadért harcoló Doktor House nem a régi idehaza. Igaz, előbbire csak azért mondjuk ezt, mert ősszel későbbi időpontban, a Való Világ ellen nem hozta magát, télen viszont még ismétléseivel is majdnem heti egymillió nézőt ültetett le a képernyők elé, jelezve, hogy a nézők csak ideiglenesen váltak hűtlenné. A Doktor House esetében azonban más a helyzet, hiszen a jól sikerült hetedik évadra nem csak Amerikában, hanem Magyarországon is sokan elpártoltak a sorozattól, melynek mind új részei, mind téli ismétlései negatív rekordnak számító nézettséget produkáltak, így a TV2 pár hete már csak szerda késő este ismétli az orvosos szériát.

Nos, hogy van-e még kakaó a két sorozatban, arról már minden bizonnyal februárban meggyőződhetünk, ugyanis a tervek szerint visszatér az NCIS (a 9. szezonjával), valamint a Doktor House is (a 8. évaddal - a távozó Cuddy-val és két új női szereplővel), magukkal hozva a 22:00 után kezdődő NCIS: Los Angelest (3. évad), valamint a Született feleségeket (8., befejező évad). Bár még hivatalos információval még nem állt elő a TV2, az beszédes, hogy február 13-án az NCIS-ismétlések, 15-én pedig a Doktor House-ismétlések érnek el egy-egy korábbi évad záró epizódjáig, így minden adott ahhoz, hogy február 20-án és február 22-én már új epizódok kerüljenek fent nevezett sorozatokból a képernyőre.


A TV2 kedd és csütörtök estéi valószínűleg továbbra is a gyenge nézettségű filmeknek jutnak, azonban péntekenként a Megasztár után a fantasy-rajongók is örülhetnek, hiszen a csatorna február 10-én, 22:35-től elindítja az Amerikában ősszel bemutatott Grimm című sorozatot, mely az NBC sikerének számít és minden bizonnyal jövőre is folytatódni fog a második szezonnal. A szériában, melyben megelevenednek a Grimm-mesék furcsa lényei, a főszereplő, Nick Burkhardt gyilkossági nyomozó, aki egy erdőben elkövetett gyilkosságsorozat után kutat, s eközben nevelőanyja visszatér a ködös kisvárosba, s rövidesen az is világossá válik számára, hogy ő a híres meseírók leszármazottja. Rájön, hogy az ősök meséiből ismert lények nagyon is léteznek, köztünk élnek, ám nem sokat lehet róluk tudni, épp ezért védekezni is nehéz ellenük. Ettől a perctől kezdve annak szenteli az életét és a hivatását, hogy a természetfeletti lényekre vadászik.

Érdekel a Grimm?
  • Igen, már rég nézem...
  • Igen, megnézem az első részt.
  • Majd a kritikák után eldöntöm.
  • Belenéztem, de nem érdekelt.
  • Nem, hidegen hagy.
Bár a csatorna az idei amerikai kínálatból még jó eséllyel olyan sorozatokra is benevezett, mint a Prime Suspect című krimi, az AXN-en már látható Felejthetetlen, illetve az orvosos A Gifted Man, előreláthatólag egyik sem fog kiemelt szerepet kapni a csatorna műsorrendjében. Ez a helyzet a már megbukott Charlie angyalaival is, melyet ősszel még esetleg bevethettek volna sikerrel, de így feltételezhetően csak nyáron láthatjuk. 2011/12-ből mindössze a Smash című, Broadway-musical készítéséről szóló drámának van esélye, hogy főműsoridőben bevegye a TV2-t, kérdés, hogy a szokatlan műfajú széria Amerikában sikert fog-e aratni. (A TV2 még a Common Law című zsarus sorozat iránt érdeklődött tavaly nyáron, de ez még mindig nem indult el Amerikában, így itthon sem nagyon számíthatunk rá.)


Amióta azonban a TV2 terjeszkedni kezdett, a TV2 Csoport többi csatornájára is gondolni kell, ha sorozatokról van szó. Így például a 60-as években játszódó, stewardesses széria, a Pan Am február 19-től lesz látható a TV2 női adóján, a FEM3-on, míg a Combat Hospital című Afganisztánban, a frontvonalak mögött játszódó háborús-kórházas széria a a férfiadóra, a PRO4-ra érkezik ugyancsak heteken belül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bandee1 #22
    Néha a reklámokat megszakítják filmekkel. :))))
  • gromgotth #20
    Én hiszek a szólásszabadságban, de remélem, hogy ezeket a dolgokat, amiket itt egyesek leírtak, nem gondolják komolyan!
    Tiltsuk be! Tiltsuk be! - van egyszerűbb megoldás: ha nem tetszik egy csatorna műsora, akkor vedd a kezedbe a távkapcsolót és kapcsold át egy másik adóra. Ilyen egyszerű! De attól mert neked nem tetszik valami azt ne akard már egyből bezárni, betiltani, mert lehet hogy vannak olyanok akik viszont ezt szeretik.
    A másik pedig, hogy kicsit aggasztónak találom, hogy egyesek megoldásnak tekintik mások megkínzását és meggyilkolását (mert valakit végighúzni az úton az!) csak azért mert nem valamelyik nagyon hasznos horrorsorozatot támogatja a valóságshow-k helyett.
  • hungi #19
    ÁÁÁ jogos, én a Once upon a time-al kevertem. Azért még mindig jobb, mint az esti híradó ;)
  • kalapos01 #18
    Ja. Persze. Ezért nyomnak itthon agyba-főbe zombifilmeket, mert érdekel valakit. Szerintem ébredj fel. Méghogy sokan néznék...! (és 18-as karika 10-től van.)

    "House-t nem azert nem neztek, mert elfordultak a sorozattol, hanem mert kibaszott keson volt"

    Augusztusban nem volt későn és nem nézték. Más is volt ugyanolyan későn, mint a House és nézték.

    "meg full ismetlesek neha, ossze vissza zagyva modon jatszak."

    Augusztusban elkezdték adni, novemberben befejezték. Egy darab ismétlés nem volt benne.

    "Meg nem kene egy 40 perces filmbe 6 reklamot rakni marharepak."

    Nincs 6 reklám, de ha lenne, akkor más miért sikeres "6 reklámmal", a House meg miért nem?

    "Remelem valamelyik idiota illetekes olvassa neha a beirasokat sokat lehetne tanulni belole. "

    Maximum annyit lehet tanulni, hogy a nézők zöme, mint te, nagyon nincs képben, csak azt hiszi magáról.
  • ugh #17
    Meg ha be mernek vallalni este 9 tol 18-as karikaval a walking dead-et tuti sokan neznek .
    Mert az nem megoldas, hogy ejjfeltol mennek nezheto filmek mondvan, hogy ha 12 es karikaval jatszak szarra mondjuk vagva a Conan a barbart az tobb reklam bevetelt hoz.Mert rohadt idegesito.
    A 12 eves kis szaros meg dogoljon 9-kor mar, mert masnap iskola.....
    Azt az embert meg aki erolteti meg mindig ezeket a valovilag meg hasonlo ostaba faszsagokat, levetkoztetnem meztelenre, utannakotnem egy autonak, a hatara ultetenk egy bator embert, hogy minel hamarabb elkopjon mikozben huzom a thokoly uton...
  • ugh #16
    A haho tv2-es balfaszok!!! A House-t nem azert nem neztek, mert elfordultak a sorozattol, hanem mert kibaszott keson volt, meg full ismetlesek neha, ossze vissza zagyva modon jatszak.
    Meg nem kene egy 40 perces filmbe 6 reklamot rakni marharepak. A masodik utan elkapcsolok a picsaba es nezem inkabb valamelyik ismeretterjeszto csatornat.
    Remelem valamelyik idiota illetekes olvassa neha a beirasokat sokat lehetne tanulni belole.
  • winnie #15
    "2. több reklám volt mint film"

    nem volt több.
  • Anor #14
    Én a House-t nagyon bírom és 6 évadot végig is néztem a tv2-őn de, az utolsó fél évben 1. későn volt 2. több reklám volt mint film ráadásul jó hosszú blokkok ami közben simán be is aludtam.... :( :( ugyhogy kénytelen leszek másképp megoldani ezek a gyömbérek meg csak gondolkodjanak miért csökken a nézettség.
  • Rayden02 #13
    aham,értem!
    A TV2-t és a sokféle műfajú szériákat. (69%)
    Az RTL Klubot és tucatnyi krimisorozatát. (31%)
  • duke #12
    "Melyiket választanád inkább?
    Az RTL Klubot és tucatnyi krimisorozatát.
    A TV2-t és a sokféle műfajú szériákat."

    Kene egy harmadik lehetoseg is. Peldaul olyan, vagy hasonlo, hogy
    "mindket tv csatornat betiltani, a szekhazaikat pedig felgyujtani"
    Mert igy nem tudok szavazni.