Szekeres Viktor

Hatalmas háborús klasszikusok a magyar tévében

Január 29-től négy héten át minden vasárnap klasszikus háborús filmeket tűz műsorára a Film+. Olyan színészlegendák ragadnak majd fegyvert, mint Clint Eastwood, Donald Sutherland, Telly Savalas vagy Richard Burton.

A Film+ ismét tematikus műsorokkal próbál nézőket csábítani maga mellé: a horror után most a háborús műfajjal próbálkozik meg a csatorna. Január 29-től ugyanis négy héten át minden vasárnap a II. világháborúban játszódó alkotásoké lesz a főszerep a Film+-on. Többek között látható lesz a Kémek a sasfészekben című háborús kalandfilm, melyben egy angol és amerikai kommandósokból álló csapat lopakodik be az ellenséges területre, hogy kiszabadítsák a fontos katonai titkokat ismerő tábornokot. Clint Eastwood páratlan alakítását ráadásul nem csak az előbbi filmben láthatják a csatornát választók, az Oscar-díjas színész az 1986-os Halálhágóban Tom Highway-t, egy többszörösen kitüntetett, de kissé kiégett háborús veteránt alakít, aki rendbe akarja szedni az életét, és újoncok kiképzésébe kezd.

A háborús mozik repertoárjában a fenti kettő mellett még két igazi klasszikust is megtalálhatunk: a Kelly hőseit, valamint A piszkos tizenkettőt. Clint Eastwood természetesen előbbiben is főszereplő - Bazi Joe, Vaskalap, Csodabogár és a többiek komikus küzdelmét a nagy aranykészlet megszerzéséért mindenkinek látnia kell egyszer. A Kelly hőseiből Telly Savalas és Donald Sutherland a Piszkos tizenkettőben is főszerephez jut, ebben a filmben egy őrnagy fegyencekből állít össze egy csapatot, hogy teljesítsen egy lehetetlen küldetést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vanek úr #2
    "a magyar tévében"
    Szerintem ez nem igazán szerencsés címadás, hiszen 'A' Magyar Televízió az MTV; és nem a Film+. Ha már mindenáron olyan címet akar valaki adni, hogy benne legyen a 'magyar', mint jelző, akkor érdemesebb lenne egy "az egyik magyar televízió-adón"-t írni.
  • Brian87 #1
    Piszkos 12 örök kedvenc!!! Nagyon eltalálták azt a filmet.