Szekeres Viktor

Ebben a 10 filmben voltak 2011 legjobb effektjei

Már nem 15, hanem csak 10 film verseng az év legjobb vizuális effektusait tartalmazó alkotásnak járó Oscar-díjért. A listában 2D-s és 3D-s produkciók egyaránt megtalálhatóak.

A The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, azaz az amerikai filmakadémia ma bejelentette azon tíz film címét, melyek még esélyesek a legjobb vizuális effektusok Oscar-díjának megnyerésére. A prominens névsor: Amerika kapitány: Az első bosszúálló, Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész, A leleményes Hugó, Mission: Impossible: Fantom protokoll, A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken, Vasököl, A majmok bolygója: Lázadás, Transformers 3, Az élet fája és X-Men: Az elsők.


Mindez azt jelenti, hogy az előzetes 15-ös listáról a következő filmek estek ki: Cowboyok és űrlények, Sherlock Holmes: Árnyjáték, Álomháború, Super 8, Thor. A jelölési folyamat következő lépéseként az Akadémia vizuális effektekkel foglalkozó tagozata mindegyik filmből megnéz egy tíz perces összeállítást január 19-én, hogy szavazással döntsék el, hogy melyik 5 film kaphatja meg az Oscar-jelölést. A jelöltek kihirdetésére január 24-én kerül sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pauly #10
    Gondolom valami Super Sculpey-hoz hasonló anyagbólhttp://www.youtube.com/watch?v=3ZWbiQr4J5E&feature=related,de nem olcsó ha lehet is kapni esetleg itthon...
    Amúgy én azt olvastam valahol hogy végül nem használták fel ezeket a filmhez,vagy max csak esetleg 1-2 jelenetnél...
  • Zombee #9
    Már kész van, a film is jó, még néhol adják is a mozik :). Multiban nem nagyon ment, ezért is nem reklámozták.
  • Hornymut #8
    A Thing 2011 nagyon jó lett volna, ha CGI-vel nme piszkáltak volna bele a videóban látható emberek munkájába, csak mert a tesztközönség nem reagált megfelelően a próbavetítésen. Ettől függetlenül jó a film, de nem ér az eredeti nyomába.

    Mellesleg többször is láttam a Captain America-t, de nem igazán bővelkedett CGI-ben. Bár amit Evnas-al műveltek a film első órájában, azért tényleg megérdemlik a díjat :-)
  • Xerox10 #7
    A zene is a Thing-ből van. Van benne meló rendesen, de sokkal jobban néz ki bármelyik számítógép animációnál. Van a youtube-on egy az Alien 4 modelljeiről is videó, na az se semmi.
  • kriszwells #6
    Jól néz ki, remélem a film is jó lesz. Egyébként milyen anyagból csinálhatják? Olyan gyúrmaszerű, mikor a közepe felé mutatják h gyúrja rá a többire az anyagot. Lehet olyat kapni valahol?
  • ntom #5
    a 2011-es "the thing"-ből
  • morden #4
    Ez melyik filmből van ? ( egyébként a videó alá vágott zene minden idők legrosszabb aláfestő zenéjét simán kiérdemelné :D )
  • Garou #3
    Szenzációs.
  • Sliderx #2
    Eszméletlen jól megcsinálták a videóban szereplő lényeket.
  • ntom #1
    baromi jó ez a videó, ennek fényében újra is nézem valamikor :)